Franciaországot tette felelőssé az Afrikából származó illegális migrációért az olasz miniszterelnök (videó)

2022. november 24. 21:29

Giorgia Meloni szerint a migrációs krízisre nem az afrikai migránsok Európába fogadása a megoldás, hanem Afrika felszabadítása azoknak az európaiaknak a befolyása alól, akik kihasználják őket.

2022. november 24. 21:29
null

Tovább gyűrűzik az Ocean Viking nevű migránshajó miatt kirobbant olasz-francia diplomáciai háború, amelyet az váltott ki, hogy Olaszország hetekig nem engedte kikötni partjainál a több mint kétszáz illegális migránst utaztató NGO-hajót, hanem Franciaország partjaihoz irányította őket – számolt be a Híradó.hu

Ezt követően

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egy televízióműsorban Franciaországot tette felelőssé az Afrikából származó illegális migrációért.

„Ez itt a CFA frank, amelyet Franciaország tizennégy afrikai állam számára bocsát ki fizetőeszközként, cserébe pedig elveszi azok erőforrásait” – mondta Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke egy televízióműsorban utalva ezzel a volt francia gyarmatországokban napjainkban használt bankjegyet.

Az olasz miniszterelnök leszögezte, hogy

a migrációs krízisre nem az afrikai migránsok Európába fogadása a megoldás,

hanem Afrika felszabadítása azoknak az európaiaknak a befolyása alól, akik kihasználják őket.  Hozzátette: „Lehetővé kell tenni Afrika számára, hogy a saját forrásaiból maga éljen”.

 

Olasz politikus: Giorgia Meloninak meg kellene győznie Orbán Viktort, hogy fogadja be a menekülteket

Barbara Floridia kiemelte, hogy Giorgia Meloni személyes és politikai kapcsolatokkal büszkélkedhet olyan vezetőkkel, mint Orbán. Barbara Floridia, az olasz szenátus tagja valamint az Öt Csillag Mozgalom politikusa leszögezte, hogy Giorgia Meloninak meg kéne győznie Orbán Viktort, hogy fogadja el a migránsok újraelosztásának a tervét.

Nyitókép: Mauro Ujetto / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. december 26. 06:27
"Franciaországot tette felelőssé az Afrikából származó illegális migrációért az olasz miniszterelnök" festett Szőke ribanc - Orbánnak köszönjétek a migrációt!!!! hülye kurva!!! Nagy felháborodást okoztak Orbánék, mert megvétózták az EU–Afrika-megállapodást "A magyar kormánynak az volt a baja a szövegben, hogy abban nem ítélik el elég hangsúlyosan a migrációt,A magyar követ csak azt tudta ismételgetni, hogy kormánya álláspontja szerint túl puha a szöveg. " xDDDDDD a megállapodás éppen a migrációs nyomás csökkentését okozhatta volna, ezért különösen érthetetlen a magyar viselkedés. Ezt a belga diplomata is megerősítette, mondván a magyar törekvések szembe mennek az EU külső határvédelmének erősítésével, és a kitoloncolások hatékonyságának növelésével. - A magyar kormány vétója az, ami az illegális migrációt valójában segíti az EU döntésképességének tudatos rombolásával vádolta meg a magyar kormányt. https://hvg.hu/itthon/20180426_nagy_felhaborodast_okoztak_orbanek_mert_megvetoztak_az_eu_afrika_megallapodast
Aranykor
2022. november 25. 09:39
Ma már nem is CFA-országokból érkezik a migránsok zöme Olaszországba, hanem Egyiptomból, Tunéziából és Bangladesből. Haftar is beindította a bizniszt, és most már sokan jönnek az egyiptomi-kelet-líbiai útvonalon. A Meloni-kormány idején is már több mint 15 ezren jöttek. Nem is NGO-s hajókon, hanem nagyobb halászhajókon, gyakran olasz állami hajók segédletével.
Dr. Koós Alajos
2022. november 25. 07:32
"Tovább gyűrűzik az Ocean Viking nevű migránshajó miatt kirobbant olasz-francia diplomáciai háború, amelyet az váltott ki, hogy Olaszország hetekig nem engedte kikötni partjainál a több mint kétszáz illegális migránst utaztató NGO-hajót, hanem Franciaország partjaihoz irányította őket – számolt be a Híradó.hu.  Ezt követően Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egy televízióműsorban Franciaországot tette felelőssé az Afrikából származó illegális migrációért." A videó 2019-ből származik, tehát nem ezt követően, hanem abból az időből való, amikor Meloni még nem volt miniszterelnök https://lejournaldelafrique.com/franc-cfa-exploitation-colonisation-ce-que-giorgia-meloni-reproche-a-la-france/?amp=1
Hydra Esus
2022. november 25. 06:17
Néztem ezt a nőt és rám jött a dughatnék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!