Ész nélküli pénzégetés a honvédségnél

2022. november 19. 16:03

A pakisztáni repülőút az Airbusszal 30-40 millióba került a menetrendszerinti járat 1-2 milliója helyett.

2022. november 19. 16:03
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Elnézést, a honvédség most kivételesen kiírta, miért repült a 150 fős Airbus utasszállító Pakisztánba- de bár ne tette volna. Ugyanis a jelek szerint a minimum 35 millióba kerülő különjáraton valóban Ruszin-Szendi Romulusz parancsnok és még néhány katona utazott, hogy a) ápolják a pakisztáni-magyar katonabarátságot, b) megtekintsék a méltán híres pakisztáni katonai kiállítást.

Katonáink annyira elfoglaltak a háborús helyzetben, hogy nem mehettek menetrend szerinti járattal, átszállással 15 óra alatt, hanem inkább mentek a 150 fős saját Airbus repülővel. Igaz, így a max 1-2 millió helyett min. 30-40 millióba került az út (és ezen az sem szépít, ha a szeptember végén az állam által a milliónyi pakisztáni árvízkárosultaknak felajánlott 10 millió forintnyi gyógyszert is vitte volna -csak most- a gép)

Mondhatnánk, hogy az észnélküli pénzégetéssel a honvédség csak annak a NATO elvárásnak akar megfelelni, hogy a katonai kiadások a GDP 2 százalékára emelkedjenek… de egyáltalán nem vicc, hogy amikor az állam elvárja, hogy tanárok, diákok és hivatalnok a hidegben ücsörögjenek, a honvédség így herdálja az Önök pénzét.”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. november 21. 06:53
A közpénz nem számít..a birkák boldogok..
Pitypangocska
2022. november 20. 22:28
Ha te proli lódoktor és csóró hobbipilóta szórakozásként "kisrepülőt" tudsz bérelni és röptetni, akkor az én hazámat képviselő prominens személyekből ne csinálj nevetség tárgyát azzal, hogy turista osztályra ültetnéd őket!
csulak
2022. november 20. 16:47
a Honvedsegnel utoljara akkor volt esznelkuli vezetes, amikor a gyurcsotanyok idejben ingyen adtak a harci eszkozoket ! SOHA TOBBE BALOLDALT !
5m007h 0p3ra70r
2022. november 20. 15:31
"hogy tanárok, diákok és hivatalnok a hidegben ücsörögjenek, a honvédség így herdálja az Önök pénzét" Nem szimplán hidegben, hanem csontig hatoló jeges hidegben! Ja nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!