Árulkodó, hogy Zelenszkij a Majdant ünnepli

2022. november 24. 06:03

Éppen a CIA-val összefüggésbe hozott forradalom évfordulóján beszélt az ukrán nép hőstetteiről.

2022. november 24. 06:03
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Kontra

„Zelenszkij legújabb zöldhátteres videójában arról beszélt, hogy az ukrán nép már több mint ezer éve a szabadság legnagyobb harcosa – tette mindezt éppen a majdani tüntetések évfordulóján.

Rendkívül beszédes, hogy pont ezen a napon beszélt nyolc percben az ukrán nép hőstetteiről, méltóságáról, szabadságszeretetéről. Ezt a gesztust azért érdemes egy kicsit alaposabban megvizsgálni.

A Szrgya Popovics könyvében is körbejárt majdani forradalom Ukrajna bukásának kezdete. Tökéletesen illik abba a felforgatóhullámba, amit amerikai támogatással világszerte, azonos recept alapján igyekeztek véghez vinni. Nyugati, liberális ideológia terjesztése és szimbólumrendszer használata, külföldi segítség a mozgalomszervezésben, a népi ellenállás szítása – ezek mind egy irányba mutatnak.

Békés Márton, a Terror Háza kutatási igazgatója kiemelten foglalkozik azzal, hogy hazánkban ezt miképp tervezgeti évről évre az ellenzék. Kutatásaiból az látszik, hogy pontosan ugyanazt az Alinsky- és Popovic-féle iránymutatást használják, amely »sikeres« volt a Balkánon és Ukrajnában.

Induljunk a legelejéről!

A két író könyvei még ha érintőlegesen is, de említik a mozgalomszervezők külföldi ösztöndíjait és segítőit. Nem volt ez másképp Ukrajnában sem, ahol a 2004–2005-ös »narancsos forradalommal« kezdődött az, ami most háborúba torkollt. Már ekkor is voltak gyanús szálak, gondoljunk csak Julija Timosenkóra, aki később a majdani tüntetéseknek az egyik főszereplője lett.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ericco
2022. november 24. 09:13
"Éppen a CIA-val összefüggésbe hozott forradalom" Egy propagandista pontosan igy kezdi a hazugsagait. Bizonyitek! 8 ev alatt egyet sem voltak kepesek felmutatni azok, akik ezt szajkozzak folyamatosan.
Majdmegmondomén
2022. november 24. 09:08
Igen, ez már nekem is feltűnt, hogy a szabadságról beszél, meg a demokráciáról, amikor egy demokratikusan megválasztott kormányt űztek el amerikai segítséggel, gyilkosságokkal... De hát mindig a hatalmon lévők döntik el, hogy mi a demokrácia és mi nem az... Majd ez is változik, talán még a helyére is kerül.
mokány
2022. november 24. 08:46
LENIN , vagy nem Lenin ? Ez itt a kérdés . " Írta : Szeksz Pír .
files32
2022. november 24. 08:08
"CIA-val összefüggésbe hozott", na ez így biztos hiteles.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!