Elhozza-e a békét, ha az oroszok visszavonulnak Herszonból?

2022. november 11. 21:58

A harkovi ellentámadás óta a második legnagyobb bukót szenvedi el a muszka.

2022. november 11. 21:58
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Kontra

„Ha Putyin akárcsak a legkisebb engedménnyel zárja a hódító hadjáratot, azzal a saját narratívája dönti be, és szinte a casus belli érvénytelenedik el.

Az sem valószínű, hogy pont két sikeres ellentámadás után enyhülne meg és döntene úgy Zelenszkij, hogy mégis átad területeket. Eddig az volt a legfőbb csapásirány, hogy egy négyzetcentit sem engednek. Ezért nem valószínű tehát, hogy valósak a »kiszivárgott« információk, hogy nemsokára tárgyalóasztalhoz ülnek a felek. Ha ezt megtennék a mostani helyzetben, az Oroszországnak is vereség, és Zelenszkijnek is vereség lenne.

És akkor a Nyugatról még nem is beszéltünk, vagyis arról az Amerikáról, amelynek egyáltalán nem érdeke, hogy véget érjen a mészárszék.

Jelenleg mindenkinek arcvesztéssel járna a fegyvernyugvás, a totális háború viszont már-már elvárás.

Putyin pedig előbb fogja az utolsó jakutföldit is Ukrajnába küldeni, mintsem egy ehhez hasonló megalázó békeszerződést aláírjon.”

Nyitókép: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. november 14. 15:02
Biztos hogy nem.Arról máshol döntenek.
Bokros Birka
2022. november 13. 04:49
Amerika úgy sem engedi meg, hogy az Ukik békét kössenée még teljesen nem igázza le Európát. Fosik az európai hadsereg létrehozásától és a gazdaság támogatásától. Megszűnik a világ csendőre szerepköre, világ uralmi törekvéseinek annyi.
vitamin
2022. november 12. 09:19
Ez is egy logika, csak azt felejted ki, hogy Ukrajna részéről nem Zselé dönt hanem az usákok. És ha ők azt parancsolják akkor ez a ripacs szépen le fog ülni tárgyalni a ruszkikkal függetlenül attól, hogy miket handabandázott korábban. Ukrajna és az ukránok nem tényezők ebben a játékban, itt kizárólag az usa érdeke számít., ha az érdekeik majd úgy kivánják -és nagyon úgy néz ki, hogy így lesz- akkor a zenebohóc meg majd ájtatosan, könnyes szemekkel eljátssza a nagy béketeremtő szerepét, a végén még béke Nobel-díjat is fog kapni érte. Már úgy értem hivatalosan is, nem úgy ahogyan az Oscart kapta :)
SigSauer
2022. november 12. 08:17
Egy biztos, az ún. kiszivárgott információk következményeként páran megint kurva sokat kerestek a világ tőzsdéin! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!