Az őrült szociológusok esete a szeretethiánnyal

2022. november 20. 14:18

Ha tehát van heteronormativitás, akkor logikailag van sok másfajta normativitás is. Például liberálisnormatív, pedofilnormatív, szexuális-szadistanormatív, homonormatív, LMBTQ-normatív, stb.

2022. november 20. 14:18
Paranoid Android
Paranoid Android
Pesti Srácok

„Vegán, tehát még egy jót sem ehet, a szexualitása olyan zavaros, hogy még a Meseország a perverzeké című mesekönyvbe sem fért bele az alfaja. Ennek ellenére nemcsak az EU, meg a nyugati egyetemek, hanem sajnos a magyar állam is finanszíroz egy csomó ilyen nyomorultat, nyilvánvaló konformitásból. Azt már nem bírná ki a magyar állam európai reputációja, hogy mérsékelten fogyatékos szociológusok más mérsékelten fogyatékos szociológusokkal ne irkáljanak közös tanulmányokat arról, hogy a heteroszexuális szex kirekesztő, hiszen az egyértelműen, sőt bizonyosan egy nő és egy férfi között zajlik, és bizony sokszor nem vesznek be egy harmadikat, bármilyen magányos arra járót. (...)

Szilvay Gergely egy hős. Olyan szövegeket olvas el tudományos érdeklődésből, amelyek általános értéke egy napilap horoszkóp rovatának átlagos szintjét sem éri el. Én személy szerint mindig betartottam azt a szabályt, amelyet a nagybátyám hagyományozott rám, miszerint soha semmiféle módon ne kerüljek kapcsolatba olyan nőkkel, akik hisznek a horoszkópban vagy meg akarják váltani a világot. A “tudományos” közleményeik elolvasása még előbbre szerepel a menekülési listán, mint a szex. Nem mintha ez utóbbinak lenne bármiféle esélye, hiszen az érintetteknek szinte soha nincs olyan érdeklődése, ami ezt lehetővé tenné. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy az ebben szenvedők jelentős része tudatos döntéssel választotta a reménytelenségét, mert első szerelme, egy androgün popsztár kilenc éves korában nem szerette vissza és nem válaszolt a leveleire. Ha válaszolt, akkor pedig nem elég gyorsan. (...)

Ezekben a körökben a pszichológia és a pszichiátria feladata az egyén elnyomtattatás történetének rekonstruálása és annak tudatosítása, hogy az elnyomó heteronormatív környezet és diskurzus miatt nem szereti senki őket, és ezért nem akar senki élőben részt venni a szexuális fantáziáikban, illetve emiatt kell nekik levinniük a szemetet. Ha ez megvan, és gyorsan megvan, mert a terapeutikus kultúra már kinevelte a maga pszichopatáit, akik ebből élnek nagyon jól, diagnosztikusan azonnal a heteronormativitáson kívüli világban találhatják magukat.

És itt lép be a formális logika, ami hiába heteronormatív, patriarchális tudomány, az összes ketyere ezek alapján működik, azok is mind, amelyeknek nem a nők nem értik a működését, hanem amelyeket a feministák nem értenek meg. Ha nem lenne világos, a heteronormativitás brutálisan nőellenes fogalom is, ha feministák szeretnék a nőket, vagy legalább maguk is azok lennének, értenék ezt.

Ha tehát van heteronormativitás, akkor logikailag van sok másfajta normativitás is. Például liberálisnormatív, pedofilnormatív, szexuális-szadistanormatív, homonormatív, LMBTQ-normatív, stb.”

Genderfóbia: így bélyegzik meg a jobboldaliakat a feminista szociológusok

„Elutasítani a genderfóbiát Magyarországon" - ezzel a címmel közölt tudományos tanulmányt Takács Judit MTA-s szociológus, a Kaliforniai Állami Egyetemen tanító Katherine Fobear és Schmitsek Szilvia, a Skóciai Nyugat Egyetemének tanára. (Cikkünk megjelenése óta az Academia.edun nem érhető el a szöveg, de ott van pl. a ResearchGate-es változat.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. november 21. 12:36
Szuperficiális.
Lajoss
2022. november 20. 21:52
Prosti srácok..ugyammá..
világbéka
2022. november 20. 18:24
Jung egész életében esküdözött az alkalmazkodásra (Anpassung), és kivétel nélkül minden abnormitást a hiányos alkalmazkodásra vezetett vissza. Csak már egészen későn, nyolcvanadik éve körül vette észre, hogy a dolog nem egyezik. A társadalmi realitást korrupt és fantaszta elemek szövik át, morálisan teljesen negatív, ami pedig valóságtartalmát illeti, teljesen megbízhatatlan. Éppen ezért amíg az alkalmazkodás naiv, csak alacsonyrendű és komikus. Bizonyos határon túl, ha valaki a konvencionális hazugságrendszer korrupt voltát felismeri, és mégis alkalmazkodik, ez az embernek önmaga ellen elkövetett bűncselekménye. Morális tisztátalanság, amely az emberi élet komolyságát aláássa. Jung most az ellenkező oldalra fordul. A lelki zavar oka nem a hiányos, hanem éppen a túlzott alkalmazkodás, és ez az oka e korban jelentkező tömeges pszichológiai abnormitásnak.
kiss.istvan770
2022. november 20. 16:24
"A nevem Paula, 23 éves vagyok) Kezdő szex modell 18+" Ne hazudj! Ha 23 éves vagy, akkor már rég nem vagy kezdő és valószínűleg modell se, - az egy másik szakma. Egyébként húzz el innen! A youtube-on hirdesd magad. Az a gyanúm, hogy ott még az arcképedet sem mernéd közzé tenni, azért szerepelsz itt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!