Piszkosbombák az ukránoknál?

2022. október 25. 06:18

Amerikai segítséggel miért ne sikerülne egy „csomag” eljuttatása orosz földre?

2022. október 25. 06:18
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Kontra

„Szergej Sojgu, orosz védelmi miniszter a minap arról beszélt, megvan az esélye annak, hogy az ukrán kormány piszkosbombát vet be a front valamely pontján. Ez tökéletesen illik a Robert C. Castel által is felvázolt eszkalációs létrába. Az ukrán vezetés megszólalásai némileg ellentmondanak egymásnak, ugyanis míg a hadügyminiszterük azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem terveznek ilyet, addig Zelenszkij nem riad vissza a szélsőséges fenyegetésektől. Habár Ukrajnának nincs atomja, szorult helyzetben szinte biztos, hogy erőset húznának.

Egyelőre a saját területeikért folyik a harc, ráadásul állítólag most még ha lassan is, de visszafoglalnak bizonyos részeket. Egyelőre tehát badarság lenne részükről ledobni egy kisebb radioaktív töltetet, legalábbis ha az »ősi ukrán föld« visszafoglalása a cél. Orosz területre nyugati segítség nélkül pedig nem fogják tudni eljuttatni a bombát, és meg is érkeztünk a probléma gyökeréhez. Az amerikai elithez.

A Biden-adminisztráció és Pressman úrék egyre kevésbé titkolják, hogy nyakig benne vannak a háború kirobbantásában és az ukrán oldal szervezésében. Az Egyesült Államok vezetését a legkevésbé sem érdekli Európa sorsa, jól láthatóan a minél nagyobb káoszra törekszik, hiszen ennyire meggyengülve csak azon tud uralkodni. Ha sikerült a gázvezetéket felrobbantaniuk, akkor miért ne sikerülne egy ilyen csomag eljuttatása orosz földre?

Ha megtennék, abból vastagon kapna Lengyelország és minden amerikai katona is, aki ott állomásozik. A konfliktus egyre szélesedne, hiszen ha nem is közvetlenül, de áttételesen a NATO-t is csapás érné. Hogy melyik oldalról? Természetesen mindkét oldal propagandagépezete beindulna, hogy a másik volt a tettes, így az észak-atlanti bevonódás egyre közelebb kerülne. Ez sajnos csak és kizárólag Amerikának érné meg, Oroszország valószínűleg mára megértette, hogy az egyetlen »játszótere« Ukrajna lehet, mert velünk nem tudják felvenni a harcot. Csak atommal. De hogy ők kezdjék, az a fentiek miatt nekem egy kicsit kétséges...”

Nyitókép: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2022. október 25. 16:33
Ha a Mandit olvassuk,akkor feltétlenül..
mokány
2022. október 25. 12:21
Godless America .
lististerc
2022. október 25. 10:39
Az energiatőzsdék lassan zárják pozíciójukat. Megkapták, amit a Covid elvett tőlük, lóvé ismét van dögivel. Ukrajna belepusztult (Nyolcmillió menekült!), but "the next is silence".
Galerida
2022. október 25. 09:27
Lehet, hogy Biden szenilis, de annyira nem, hogy az Ukrajnában megszerzett hatalmas termőföldeket rádioaktív anyaggal szennyezze! Sötétben fluoreszkáló búzát még ők sem tudnak eladni, még az éhezőknek sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!