Hogyan tud sikeres lenni egy tüntetés?

2022. október 09. 08:23

Ha Orbán ettől sem ijed meg, már tényleg csak a TikTok-videók vannak hátra. Dicsértessék!

2022. október 09. 08:23
null
Tibi atya
Facebook

„Hogyan tud sikeres lenni egy tüntetés?

- ha apolitikus (ami nem azt jelenti, hogy ne politikai kérdéseket feszegetne, csak azt, hogy nem sodródik egyik oldalra sem), vagyis nem bal-jobb, hanem fent-lent ellentétet képvisel

- ha elég sokan vannak, és/vagy

- polgári erőszakot alkalmaznak.

A netadó és a boltzár apolitikus kiállások voltak, politikai oldaltól függetlenül, össznépi tiltakozást váltottak ki. A tanártüntetés nem ilyen: az ország egy része szerint a tanárok nem érdemelnek többet, az oktatás pedig nem fontos.

(...)

Hajlandó lennék kimenni és részt venni polgári erőszakban a tanárok bérrendezéséért és egy szabadabb oktatási rendszerért. De nem vagyok hajlandó kimenni egy olyan tüntetésre, ahol a NoÁrok által vizionált oktatásért kell kiállni. És rohadtul nem vagyok ezzel egyedül.

Nem is értem, miért nem maradhat meg össztársadalmi, apolitikus ügynek valami, ami NoÁr nélkül ugyanekkora biztosan lenne, nélküle pedig túlnőhetne a politikai oldalakon. Illetve értem: azért, mert amíg ez a politikai szubkultúra kanalizálja, a Nemzeti Együttműködés Rendszere hátra is dőlhet. A társadalom nagyobb része elutasítja, a kisebbik meg érdekérvenyesítés helyett Péterfy Borira csápol a Kossuth téren és elhiszi, hogy NoÁr Harry Potter-idézetei megdöntik a csúf felcsúti Voldemortot.

Ha Orbán ettől sem ijed meg, már tényleg csak a TikTok videók vannak hátra. Dicsértessék!”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2022. október 10. 06:55
Ezt a micvát csak akkor lehet megtartani, ha minden zsidó Izrael Földjén él.
civilvilmos
2022. október 09. 22:55
A tanárok lassan elérik a rájuk telepedő férgekkel, hogy azt mondjuk: lóf@szt nekik, nem fizetésemelést! És tényleg, akik a legjobban dübörögnek a tüntetéseken, azok nem 200 nettót visznek haza, hanem általában több mint 400-at. Mert ők rendszerint "mestertanárok". Sok mestertanárt ismerek. Mind semmitelen főiskola után szereztek gyorstalpalókon mestertanári rangokat. Tisztára mint a marxista egyetemek anno. A törtetők, a legértéktelenebbek kerültek ebbe a fokozatba, mint említettem, ismerek jónéhányat. Ők a rendszer haszonélvezői és most ők mártírkodnak. Persze, el kell ismerni, ez a a kormány cseszte el. Azt hittük, a kontraszelekció a szocializmus átka volt, de rá kellett döbbennünk, hogy a Hoffmann Rózsa még korszakban sokkal durvábban érvényesült. Az kapott rangot, aki kellően furakodott érte. Az érdem, a tudás nem számított semmit. Olyanok minősítettek másokat, akik "a saruszíjukat sem lettek volna méltók megérinteni". Ez lett a pedagógustársadalomból: egy nagy sz@r. Sajnálom a normális tanárokat, akik ennek a balfék folyamatnak az áldozatai lettek. Nem palyaburgert és törleyt érdemelnének.
sorivo4
2022. október 09. 21:02
Most már a tanárok azzal tehetnek a legtöbbet magukért, ha bottal verik el ezeket a tüntetéseikről. Amit a kormány honorálni fog nekik.
Hunyadi Mátyás
2022. október 09. 20:51
Tibi Atya! Jót írtál a tüntetés sikerességéről. Csak folytasd! A hülyékkel meg ne törődj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!