A zalaiak 1989-ben az elsők között mondtak ítéletet a kommunista rendszer felett

2022. október 23. 22:26

Zalaegerszegen végül csak megvalósult a marxizmus: egy Marx győzte le a marxistákat.

2022. október 23. 22:26
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„A zalaegerszegiek 1956-ban hősiesen küzdöttek a magyar szabadságért, az elsők között voltak, akik az utcára vonultak októberben, és az utolsók között voltak, akik letették a fegyvert decemberben.

De nemcsak ezért érdemes emlékezni a zalaiakra: amikor elérkezett az idő, az első adandó alkalommal revansot vettek, és még a rendszerváltoztatást megelőzően, 1989 szeptemberében ellenzéki képviselőt juttattak a kommunista parlamentbe. A sors iróniája, hogy ezt az ellenzéki képviselőt úgy hívták, hogy dr. Marx Gyula.

Zalaegerszegen végül csak megvalósult a marxizmus: egy Marx győzte le a marxistákat.

A zalaiak tehát 1989-ben az elsők között mondtak ítéletet a kommunista rendszer felett, példájukat pedig az egész ország követte, és a kommunisták uralma rövid időn belül végleg összedőlt.”

Nyitókép: Orbán Balázs Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2022. október 24. 13:33
Orbán okt 23.-án azért menekült el "vidékre" mert a budapestiek nem szopták volna be az ünnepi beszédében elhangzott ostobaságokat, csúsztatásokat és hazugságokat. Már az is érdekes kijelentés, hogy azért ment vidékre, mert az ottani magyar emberek is megérdemlik őt.
Gyzoltan
2022. október 24. 08:09
MINDSZENTY BÍBOROS, Magyar Bíboros, a B'nai B'rith figyelőből 1949 január 28-án: "Magyarország bajcsinálói a zsidók. Demoralizálják országunkat és ők annak a forradalmi bandának a vezetői, akik az országot kínpadra vonják." -mára netán megváltoztak? Az összes ellenséges "ellenzéki" párt vezetése dominánsan zsidó..!
vajda
2022. október 24. 03:26
"A szovjetek birodalma is a múlté. Eltűnt, de nem enyészett el nyomtalanul. Helyén ma egy életerős, újratatarozott keleti hatalom emelkedik fel. Izmosodik, terjeszkedik, újraéleszti és pártfogolja egykori híveit, Ukrajnától Közép-Európán át a Balkánig. A világ lassan ráébred, hogy a történelmi kihívást nem a kommunizmus előtti veszélyes eszmék újjáéledése jelenti, mert azok gyökerei alól a történelmi változások már kimosták a talajt. A nyugati világ számára a történelmi kihívást a keleti új rend gyarapodó erői jelentik, melynek leheletét, jelenlétét, kisugárzását már a bőrünkön érezhetjük. Nézzünk hát szét az ünnep magaslatáról a mai magyar életen. Hazugságok ipari méretű termelése, a hatalom eloldása az ellenőrzés pányvájáról, sutba hajított felelősség, intézményesített korrupció, maffiamódszerek. Demokrácia nélküli többpártrendszer, szociális válság, tömeges elszegényedés, munkanélküliség, eladósodás, kiszolgáltatott magyar gazdaság. Dobra vert ország. A független, szabad élet elfojtása, amerre csak nézünk. Adókkal megfojtott kisvállalkozások, sorsukból kilábalni képtelen, máról-holnapra élő kiszolgáltatott kisemberek, tíz körmével hiába kapaszkodó, süllyedő polgárság. Nincstelenné, kiszolgáltatottá tett emberek, akik nem mernek felszólalni és kiállni az igazukért, mert a hatalomtól függ a másnapi megélhetésük. Hiába a NATO és uniós tagság, ez nem a Nyugat, és nem a XXI. század. Ez a keleti élet, és a múlt század, amit húsz év óta próbálunk magunk mögött hagyni, de újra és újra elér, körülfon és visszahúz bennünket." Orbán Viktor, 2007. október 23., Astoria Akár tegnap is elmondhatta volna...
Trombitás Keresztély
2022. október 24. 01:25
A zártkörű rendezvényre csak meghívóval lehetett belépni a varangy hazug brekegését és vartyogását hallgatni, hogy nehogy valaki véleményt nyilvánítson a hazaáruló beszédéről. Miközben Budapest utcáin 60 ezer pesti srác vonult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!