Nemzetietlen, szolganép vagyunk

2022. október 18. 19:24

És ezen sem kokárda, sem lobogó nem segít, mert a hagyományaink és az értük meghalók tisztelete nélkül mindez üres giccs.

2022. október 18. 19:24
null
Tibi atya
Facebook

„A kormány nem tart központi megemlékezést 1956 október 23-án. Orbán Viktor néhány napja azt nyilatkozta, az '56-os hősök azért harcoltak, hogy békét köthessenek az oroszokkal.

Az a nemzet, amelyik ilyen gyalázatosan tagadja meg a saját szabadságharcosait, a saját nemzeti hagyományait, nem nemzet többé. Tulajdonképpen nem is nemzetárulásról van szó, hiszen az előfeltételezi, hogy a nemzetet, mint olyat - annak történelmével és hőseivel - valaki elismeri, ha meg is veti. Ez a nemzet nyíltszíni semmibe vétele.

Orbán Viktor nem hajlandó beszédet mondani azokon az utcákon, amiken a szovjetek - Oroszország jogelődje - magyarokat gyilkoltak. Ilyen nihillizmust, a tagadásnak ezt a fokát maga Gyurcsány Ferenc sem merészelte magának megengedni soha, pedig ő aztán tényleg tömegbe lövetéssel ünnepelte az 50. évfordulót.

Szégyellem magam: nem néznek ránk golyószórók, a nemzet élén mégis egy nemzettagadó áll, a kihívója pedig egy volt állampárti politikusdinasztia, akik az 50. évfordulón szemeket lövettek ki demokratikus tüntetéseken.

Nincs mentségünk, ez a mi szégyenünk is, mert ami nemzetté tenne minket, azt velük együtt tagadjuk. Őket mi nem zavartuk el, mi nem tetszettünk forradalmat csinálni, mi alkudtunk meg velük és mi fogadtuk el azt a szégyenteljes paktumot, amiben egyikkel magyarázzuk a másikat.

Nemzetietlen, szolganép vagyunk. És ezen sem kokárda, sem lobogó nem segít, mert a hagyományaink és az értük meghalók tisztelete nélkül mindez üres giccs. Dicsértessék!”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eredmeny
2022. október 20. 06:58
Szóval Gyurcsány 2006 S szégyenletes szereplését az idő nemcsak megfakította, hanem a valódi felelősségrevonás sem történt meg. 16 évvel a történtek után ezért sem lehet méltó módon emlékezni. A cikk sajnos Gyurcsány szerepét nem objektíven tárja fel. Tetszik nem tetszik az ellenzék vezető ereje már megvan: DK. Aki mást mond az vagy vak vagy hazug Ami pedig Orbán reális felismerése ebben a feszült helyzetben ( háború, gazdasági helyzet, stb. ) nem célravezető egy nagy budapesti ünnepség megtartása. A külpolitikai helyzet feszültségeit nem érdemes kockáztatni, elég baj, és feladat van ami rendezésre vár.
Biivisz
2022. október 20. 00:00
"... nem hajlandó beszédet mondani azokon az utcákon ... ezt ... maga Gyurcsány Ferenc sem merészelte magának megengedni soha ..." Ez a hülye T.atya teljesen meghülyült. Most arról nem is beszélve, hogy ez a Zorbánnál sem az első eset (https://mandiner.hu/cikk/20221019_belfold_oktober_23_unnepseg_fidesz_orban_viktor_gyurcsany_ferenc_ellenzek_deak_daniel_velemeny), Fletó soha - de 2006-tól kezdve biztosan - nem mondott beszédet az utcán. 2006-ban (lehet, hogy 2007.márc.15) konkrétan emlékszem, hogy valamilyen színház színpadáról (talán az Opera) mondta el a szuggesztívnek szánt, de röhejes ripacskodásba fulladt "egyek vagyunk" beszédét
Burmin
2022. október 19. 15:15
Orbán Viktor néhány napja azt nyilatkozta, az '56-os hősök azért harcoltak, hogy békét köthessenek az oroszokkal. Maga sem gondolja hogy Magyarország legyőzhette volna Szovjetuniót, mi aztán nyugati segítséget nem kaptunk. Amúgy mintha Nagy Imre egyezkedett volna az oroszokkal, végül is az első kivonulás megegyezésen alapult. Kádárral persze visszajöttek (lásd Titó Hruscsov Brioni találkozó ). És a 89-es kivonulás is megegyezésen alapult, mert alakulhatott volna másképp is. Nem mennek ki !!!
orygabor
2022. október 19. 15:08
Ezt véletlenül nem Kertész Ákos vagy Vajda Mihály írta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!