Nem a Nyugat árulja el Magyarországot, hanem a saját kormánya

2022. október 24. 14:36

Oroszország egyre vonzóbb partnerré vált az Orbán-rezsim számára, hiszen Moszkva aztán tényleg nem jön elő mindenféle demokrácia-kritériumokkal.

2022. október 24. 14:36
null
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
Jelen hetilap

„Ha pedig Orbán szerint az Európai Unió energetikai törpe az energiaóriás Oroszországhoz képest, akkor Magyarország legfeljebb egy hajszál a törpe fején, mi volna hát a magyar érdek abban, hogy egyedül járulunk Moszkva színe elé?

Ha lenne olyan nyilvánosság Magyarországon, ami – orosz mintára – nincs, és rendszeresen valódi kérdéseket lehetne feltenni a miniszterelnöknek, akkor ezt a témát, a magyar érdek mibenlétét kellene nála mindegyre feszegetni.

Merthogy a gáz- és olajszállításoknak való egyoldalú kitettség, amit az Orbán-rezsim még orosz nukleáris beruházással is meg akar fejelni, minden, csak nem a szuverenitás erősítése. Inkább az „újratatarozott” birodalom számára való felkínálkozás egy olyan ország részéről, amely egyszer, egy kedvező történelmi pillanatot megragadva, szerencsésen kiszabadult az orosz közelkülföld világából.”

Nyitókép: MTI/Vajda János

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2022. október 25. 14:02
Orbán Viktor megbukott történelemből. IS. 56-ban nem azért vesztettünk, mert bárki ( a Nyugat, vagy a kormány,) elárulta volna. A Ruszki Birodalom ötvenszeres túlerőben volt a nem is egységes kis magyar néppel szemben. Ez döntött. Látjuk, ma a Nyugat minden erővel támogatja az ukránok szabadságharcát, a győzelmük mégis kétséges. Mert az orosz túlerő, ha nem is 56-os arányban, de létezik és sokat számit.
Krupp Skya
2022. október 25. 13:17
Nem a homofób árulja el buzikat, hanem a buzi saját magát árulja el hogy buzi.
Caruso
2022. október 25. 10:00
Lakner te sem a legélesebb kés vagy a fiókban.
Phm045
2022. október 25. 05:40
A kommunistát kűlönleges anyagból gyúrták, melynek neve szar. Nekünk magyaroknak ennek a legalja jutott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!