Az ukránok háborút viselnek a magyar történelmi emlékek ellen

2022. október 13. 22:37

A jelenlegi rezsim éppúgy kárára van az ukrán népnek, mint a magyar kisebbségnek.

2022. október 13. 22:37
null
Kontra
Facebook

„Jelképes területfoglalás: az ukránok háborút viselnek a magyar történelmi emlékek ellen

A munkácsi városi tanács úgy döntött, hogy a munkácsi várról leszereltetik a Turul madarat ábrázoló szobrot. Helyére természetesen a sokkal ősibb, és a hely szelleméhez jobban illő ukrán címer kerül.

Jelképes területfoglalás zajlik. Az ukránok nem csak az oroszok, hanem a magyar történelmi emlékek ellen is háborút viselnek. A magyarellenes akciók dacára az ukránok azt várják, hogy a kárpátaljai magyarok hazájuknak érezzék Ukrajnát és vállalják a háborús erőfeszítéseket. Magyarországról pedig fegyvert, élelmet, és politikai támogatást várnak. Még pontosabban fogalmazva követelik, hogy álljunk be az oroszellenes háborúba.

Nem értjük továbbra sem azokat a magyarországi baloldali politikusokat, akik támogatják Ukrajnát. Mit várhatunk ettől az ukrán vezetéstől?

A jelenlegi rezsim éppúgy kárára van az ukrán népnek, mint a magyar kisebbségnek. Semmiféle szolidaritást nem érdemel az ukrán kormány.”

Kapcsolódó:

A kormány is reagált a munkácsi turulszobor eltávolítására
„Egy európai értékeket valló országban alapvető fontosságú a történelmi emlékművek és emlékhelyek kölcsönös tisztelete” – fogalmazott Potápi Árpád.
Bővebben...

Nyitókép: MTI / Friedmann Endre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ViolaFerro
2022. október 14. 22:43
Nincs ukrán nép. Ukrajnában van ukrán, orosz, magyar, lengyel, kozák stb. nemzetiség.
Ferko3
2022. október 14. 21:21
Felháborító és kiábrándító az ukránok viselkedése. Tisztán és egyértelműen láthatjuk ezek után mi vár a magyarokra Kárpátalján, ha már csak ezzel kell majd foglalkozniuk.
Megtalálta
2022. október 14. 12:38
Nagyon foshatnak az ukránok, hogy megint ilyen pótcselekvésekbe menekülnek.
dezodor
2022. október 14. 09:07
Amióta megalakították ez a maffiállamot, azóta egy morális szemétdomb, nem ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!