Mit látok a minap?

2022. október 20. 22:49

Az 56-os a forradalmat eláruló Apró Antal villájában éldegélő Gyurcsány-házaspár tüntetni hívja az embereket.

2022. október 20. 22:49
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Facebook

„Október 23-a környékén sokszor eszembe jut a dédapám, akinek a forradalom után évtizedekre kellett elhagynia a hazáját és a családját.

Erre mit látok a minap? Az 56-os a forradalmat eláruló kommunista, Apró Antal egykori villájában éldegélő Gyurcsány-házaspár tüntetni hívja az embereket a forradalom emléknapján.”

A vonatkozó videót alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ozdiszatir
2022. október 21. 18:54
És azt láttad dani, mikor a csuti kommunista csüngöhasú putyincafka gazdád éjszaka vitette el 56 mártir miniszterelnökének a szobrát te csicska?
kunfia
2022. október 21. 11:48
Na itt van,fideszes kommunista gazemberek,a gazdátok által ingyen kapott ,de a kommunisták által elzabrált ,majd az orbán család vagyonát növelő ház története.: "A harmincas évek és a második világháború aztán mindent szétzilált: az egyre súlyosabb anyagi gondokkal küzdő család 1938-ban két Lendvay utcai házát – köztük cikkünk témáját, a 28. számot viselő sarokvillát – is eladta egy akkor már tíz éve Magyarországon élő iráni-örmény bőrkereskedőnek, Palandszian Nisannak, majd az addigra megözvegyült anya lányával a Váci utcába költözött.(...) A ma mindössze helyi védettséget élvező villát 1946-ban az orosz katonai hatóságok vették igénybe, majd előbb határon túliakat fogadó kollégium, aztán a külügyminisztérium új munkás-tisztviselőinek szakmai előképzést adó Tanügyi Akadémia költözött az épületbe. A csodával határos módon belső szépségeitől nem megfosztott épület 1952-ben az Evangélikus Teológiai Akadémia otthona lett, kapuján így a bárói család, megszálló erők és pártkatonák után leendő és már végzett lelkészek léptek ki, de ez az időszak sem tartott sokáig, hiszen 1962-ben igazi pálfordulás történt az épület történetében: vallási helyett vallásellenes célokra kezdték használni, a kormány ugyanis ide költöztette a szovjet mintára született Állami Egyházügyi Hivatalt, ami egészen 1989-es megszüntetéséig ebben a villában működött." https://24.hu/kultura/2019/12/19/fidesz-nagy-magyarorszag-lendvay-utca-groedel-baro-villa-tortenelem-ismeretlen-budapest/
FeketeFehér
2022. október 21. 10:07
"Az 56-os a forradalmat eláruló kommunista, Apró Antal egykori villájában" Már csak a történeti hűség kedvéért. Az a villa soha nem volt Apró Antalé.
Rocktoberi
2022. október 21. 09:36
Ezeknek olyan vastag a bőr a pofájukon, hogy űrsétát tehetnének szkafandersisak nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!