Orbán bomlott elméje teljes pompájában nyilvánult meg a Budapester Zeitungnak adott interjúban

2022. október 26. 09:27

Nem akarunk párhuzamot húzni Szálasi és Orbán között, de a tüneteik rémesen kezdenek hasonlítani.

2022. október 26. 09:27
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Magyarország egy elmebeteg kezében van. Ne szépítsük, máshol az olyan embereket, akiknek agyában egy alternatív valóság él, és azt összetévesztik a valósággal, erős gyógyszerekkel kezelik, és távoltartják minden veszélyes foglalkozástól, mert a világ jelenségeire indifferens reakciókat adnak. Az összes népirtó diktátor ugyanebben az elmebetegségben szenvedett. A környezete pontosan diagnosztizálhatja Orbánt: ha elviselhetetlen, pokol a környezetében lenni, mert mindenki fél a terrorjától, akkor kérjenek segítséget, mert súlyos és veszélyes elmebeteggel van dolguk.

Szálasi elmebetegségét mások mellett diagnosztizálta párttársa, a nyilas ideológus Málnási Ödön. Sok ember életét mentette volna meg, ha ajánlásai szerint Szálasi egy zárt intézménybe kerül, ahol festegethet. A végén háborús bűnösként felakasztották. Nem akarunk közvetlen párhuzamot húzni Szálasi és Orbán között, mert más korokban éltek, de a tüneteik rémesen kezdenek hasonlítani, nemcsak hozzá, hanem a többi diktátoréhoz is, Hitlerig bezárólag. Jó lenne, ha a skizofrén paranoiáját és az abból fakadó torz valóságérzékelését komolyan vennék a környezetében.”

„Magyarországot pénzügyileg nem lehet sarokba szorítani" - Orbán Viktor a Budapester Zeitungnak

A magyar kormány teljesíti az Európai Bizottság kéréseit, de abból kell kiindulni, hogy mindig újabb és újabb kérések érkeznek majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök egy interjúban, amely hétfőn jelent meg a Budapester Zeitung című német nyelvű lap hírportálján.

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. november 29. 00:17
Hülye vagy Bartus. Szálasi nem volt zsidó. Orbán meg az, mint te. Tehát semmilyen párhuzam nincs.
Lanter
2022. október 28. 20:23
Agybeteg büdös hazaáruló köcsög bartus,már a hulládról jönne hír!!;
Alcofrybas
2022. október 28. 14:17
Oké, de ki ez a Bartus? Mondjuk, ismerek valakit, aki ismeri Bartust, vagy legalábbis valakit, akivel együtt ittak... ami nem ugyanaz, mintha ismernék valakit, érted? Mondjuk, ennyi erővel ismerem Orbán Viktort is. Anyu mondta, hogy alacsony. Mert bejött (mármint Viktor) a szobába, és kicsi volt (mármint Viktor). Fenyő János meg mondta, oké, de akkor mi lesz a Nők Lapja címlapján? A többi már történelem.
lugyu
2022. október 27. 19:54
Hagyjuk beszélni! Dolgozik a következő 2/3-on.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!