Az Orbán sivatag

2022. október 28. 18:53

Az elmúlt hosszú évtizedben elpusztítottak, letaroltak mindent, ami most nagyon is kellene a válságkezeléshez, mert elloptak mindent, ami csak ellopható volt, sőt még többet is.

2022. október 28. 18:53
null
Ágh Attila
Ágh Attila
Népszava

„A megélhetési válsággal és energiaválsággal feltárult a magyar lakosság előtt teljes terjedelmében, Európa kellős közepén az Orbán sivatag. Az Orbán sivatagban élünk, az egész társadalmi táj lepusztult körülőttünk, hiszen az összes közszolgáltatás összeomlóban van, nem csak a közoktatás, amelynek a feltámasztásáért újra és újra tömegek tűntetnek.

Az elmúlt hosszú évtizedben elpusztítottak, letaroltak mindent, ami most nagyon is kellene a válságkezeléshez, mert elloptak mindent, ami csak ellopható volt, sőt még többet is. A kádári időkben volt egy népszerű vicc arról, hogy lesz-e lopás a »kommunizmusban«: a válasz az volt, hogy természetesen nem lesz, mert a »szocializmusban« már mindent elloptak. Hát tényleg ide jutottunk, mert az „orbánizmusban” már tényleg mindent elloptak. Bár az első osztályú hazai kleptokratáink igen innovatívak, hiszen most már azt is felfedezték, hogy a hadiiparban még óriási lenyúlási lehetőségek vannak. Ezért mostanság hirtelen »katonanemzet« lettünk. Már nem ócska lélegeztetőgépeket vásárolunk tömegével és magas áron, hanem tankokat – most éppen itt nyílik újabb lehetőség a Nagy Lenyúlásra.

Ahogy egyre jobban feltárul körülöttünk a teljesen lepusztult Orbán sivatag, az agresszív kormányzati kommunikációból az is kiderül, hogy minden hiány az EU bűne, de főleg a jelenlegi »szankciós« válság. Hiszen nyilvánvaló, hogy ha összeomlik a forint, ha ikerdeficit van a költségvetésben, ha már éhbérért dolgoznak a tanárok, arról is csak az EU tehet, mert nem küldik a támogatást idejében. Természetesen az EU miatt torlódik ezernyi más, elintézetlen ügy is, miként addig nem hozhatják rendbe a mellékhelységeket az iskolákban, amíg az EU nem ad rá pénzt.”

Nyitókép: MTI Fotó: Beliczay László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2022. október 30. 20:47
Nagy lélegzetet vettem, s végigrágtam magam az egész szövegen. Téboly. Egyetlen értelmes mondat gondolat nincs benne, nem közöl semmit, csak 26 oktávban ismételgeti, hogy elloptak mindent. Konkrétum semmi, agyvíz annál több. Ez a figura még a baloldal legnagyobb barmait is alulmúlja.
artojan
2022. október 30. 11:29
Kártékony,undorító vérbolsi.
bölcsbagoly
2022. október 30. 11:24
Jellemzően már 25 évesen (1966-67) Nancyban tanul! Kiket is engedtek ki nyugatra tanulni az elvtársak? Na, tőlük kapta az összes plecsnijeit is! https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81gh_Attila
csak szólok
2022. október 30. 00:02
Nem tud bedugulni ez a segg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!