A németek közönnyel és arroganciával közelítik meg a magyar helyzetet

2022. október 17. 08:51

Ha a Brexit után nem akarunk egy újabb országot kiszorítani az EU-ból, akkor többet kellene foglalkoznunk Magyarországgal.

2022. október 17. 08:51
null
Peter Hoeres
Vendégszerző

Írta: Peter Hoeres német történész, a würzburgi egyetem újkori történelmi professzora

 

Benyomások egy magyarországi előadói körútról, még Orbán berlini látogatása előtt: a Habsburg-hatás és a sok neogótikus és neoromán látványelem mellett a hazafiság, a vélemények sokszínűsége, az intellektualitás, egy a meg nem született életeket is tiszteletben tartó, sikeres családpolitika, valamint a jogbiztonság mind meghatározó elemekként vannak jelen. Emellett sok helyen a német nyelv és kultúra rendkívüli ismeretével találkozhatunk.

A zsidó közösségek anélkül teljesedhetnek ki, hogy támadásoktól kellene félniük, ellentétben például Berlinnel.

A médiumok több mint fele ellenzéki álláspontot képvisel, különösen a fővárosban éri sok kritika Orbánt.

A Németországban ismert, Magyarországról alkotott képnek kevés vagy semmi köze sincs az ottani helyzethez. Miért van ez így? Az országról tudósító riporterek többsége nem ismeri a magyar nyelvet. A németek a szokásos közönnyel és minden alapot nélkülöző arroganciával közelítik meg a magyar helyzetet, mintha legalábbis Magyarországon szúrnának le kiutasított menedékkérők nőket az utcán – mint Würzburgban –,

A migrációs politika tekintetében 70-80 százalékos konszenzus van, ez Orbán után sem változna.

Az EU-ban viszont megint csak nem akarják elfogadni a demokratikus döntéseket, elvégre ők nem függnek ezektől.

Természetesen a magyar viszonyok dicsérete és az EU-ból való kilépés vágya is jelen van. Ha a Brexit után nem akarunk egy újabb országot kiszorítani az EU-ból, akkor Magyarországgal többet kellene foglalkoznunk és önteltség nélkül illene megközelítenünk.

Az olyan szimbolikus sértések, mint a szokatlan módon elmaradt sajtótájékoztató Orbán berlini látogatása során, biztosan nem hasznosak.

 

Fotó: Gerhard Bayer

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2022. október 18. 12:25
Ha majd kirúgnak vagy kilépünk ebből a bűnszövetkezet brancsból, amit Európai Uniónak neveznek, akkor szabadon leszámolhatunk a hazaáruló, liberális-kommunista-zsidó ellenzékkel, és nem csak leszámolunk velük, hanem felszámoljuk őket, majd a feledés homályába dobjuk ezeket.
Palatin
2022. október 17. 23:32
Ellentétben Merkellel, Scholzban egy szikrányit sem szabad megbízni, de ezt Orbán szerintem világosan látja. Merkellel voltak vitáink, de Merkel nem volt aljas, mint az utódja. Scholz elöélete bizonyítja, hogy pénzért, hatalomért bármire képes. Rengeteg gyanus ügye volt már. A Scholz-Dobrev találkozó Magyarország akasztófájának megtervezéséröl szólt, amint alább már részletesen kifejtettem. HA MEG AKARJUK MENTENI A HAZÁNKAT, ORBÁN MELLÉ KELL ÁLLNUNK, DE SZOROSAN ÉS LÉGMENTESEN! Az árnyékkormány az ország akasztófáját akarja megácsolni, német segítséggel. Scholz egyébként egy annyira sötét alak, hogy remélhetöen maguk a németek fogják eltakarítani. De ez csak egy remény. Mi viszont Dobrevet el tudjuk takarítani. Nem kell mást tenni, mint minden elöfordulásában, kifütyülni, kihurrogni, szóhoz sem engedni jutni. EL KELL ODÁIG JUTNI, HOGY DOBREV BELÁSSA, HOGY Ö EBBEN AZ ORSZÁGBAN MEGVETETT ÉS ESÉLYTELEN. Magyarok ismerjétek fel végre a saját érdekeiteket és képviseljétek azokat bátrabban! Az ellenzék ellenetek dolgozik, semmi esélyt ne adjatok nekik!
Palatin
2022. október 17. 23:31
A mai Németország "békés" úton akarja megvalósítani Hitler álmait, egy európai birodalmat. DE MI MAGYAROK NEM AKARUNK ÉS NEM IS FOGUNK BERLIN PARANCSAI SZERINT ÉLNI. A vétójog marad, különben az unió széthullik. A németek semmivel nem "jobbak" mint az oroszok. Söt utóbbiak már tudják, hogy egy európai birodalom nem lehetséges. A németek erröl a mániáról még nem tettek le, kell nekik még egy-két lecke. Ezt a háborút egyáltalán nem "Putyin nagyravágyó, birodalmi elképzelései" váltották ki, ahogy azt a libernyák ideológia be akarja mesélni az embereknek. Ez a háború annak a zabolátlan, örületbe hajló, nyugati hatalmi mániának a következménye, ami fütyülni akart Oroszország jogos biztonsági érdekeire. Az USA határozott szándéka volt, - aminek a megvalósítása folyamatban is volt -, hogy Ukrajna Nato-ba való felvétele révén, tele rakja azt Oroszország elle irányuló fegyverekkel, - Moszkvától pár száz Km-re -, beleértve az atomfegyvereket is. Mindezt annak ellenére erölteti az USA, hogy a német újraegyesítés során a Nyugat megigérte a naiv Gorbacsovnak, hogy a Nato nem fog tovább terjeszkedni keletre. Az oroszok jelenleg egy számukra végzetesnek igérkezö katasztrófát megelözendö, honvédö háborút folytatnak. Ha az ember a helyzet értékelésénél az elözményeket, és a kíméletlen, - mások érdekeit semmibevevö -, amerikai világhatalmi mániát is figyelembe veszi, akkor igazat kell, hogy adjon az oroszoknak.
Palatin
2022. október 17. 23:30
Scholz és Dobrev rendkívül szívélyes baráti találkozója a KGB feljegyzései szerint igy folyt le: Scholz: "Csókolom a kezedet Klárikám, sejtem miért jöttél, egy cipöben járunk." Dobrev: "Oláfkám, többröl van szó, mint gondolod. Már aludni sem tudok az aljas indulataimtól." S: "Ki se mondjuk a nevét álmaink megrontójának, nevezzük Z-nek, úgyis annyira szereti az oroszokat." D: "Oh, dehogy. Z csak a magyarokat szereti, az oroszoknak csak a gáza meg az olaja kell neki. Éppen az a legnagyobb baj vele, hogy a magyarok szeretik öt. Ezért vagyok itt, Oláfikám, meg persze azért is, hogy tiszteletemet tehehessem nálad." S: "Tudom én jól, hogy Z nem szereti az oroszokat, de fogjuk rá, hogy mások is gyülöljék öt, mint mi." D: "Térjünk a tárgyra Olfi. Nekünk a hatalom kell Magyarországon, te meg el akarod törölni az unióban a vétót. Ha Z-t megbuktatjuk, mind a ketten jól járunk, elérjük, amit akarunk. Z ellen csak egy út van, meg kell gyülöltetnünk öt a magyarokkal, hogy föllázadjanak ellene. Mi ezt belsö eröböl képtelenek vagyunk megcsinálni, a nép csak röhög rajtunk. De eszembe jutott valami, amiben te lennél az ütökártya." S: "Sejtem mire gondolsz, a dolog kláró. Csak eddig nem mertem ezzel elöhozakodni, annyira aljas dolognak tartottam. De hogy most te célzol rá, igenis zseniális a gondolat. A jobbaoldaliak ellen én semmitöl sem riadok vissza. Tudod Klárikám, mi németek, ha valamire azt mondjuk, hogy az nekünk nemj jó, akkor minden eszköz hirtelen szentté válik a kezünkbe. Ez a kultúránk szerves része lett, bár ennek nem minden nép örült, isten nyugosztalja öket." D: "Úgy látom, meg is egyeztünk, pedig még ki se mondtam a receptet. Egy húron pendülünk." S : "A nagy szellemek célzásokból is értenek. Tehát összegezzünk: A magyarok nem kapják meg a pénzt Brüsszelböl, de majd azért máshol is jól befütünk nekik, persze nem gázzal, mert az nekünk sincs. Éhinség, tömeges fagyhalál fog kitörni. Ti majd az ármány-kormányoddal elhitetitek az emberekkel, hogy mindenért Orbán,- bocsánat Z -, a hibás. Népfelkelés tör ki, Orbánt ,- bocsánat, Z-t, már megvagyok zavarodva -, elzavarja a nép, és te a férjeddel, - ha megússzátok, mert azért bátor értelmes magyarok is vannak -, besétáltok a parlamentbe, a kormányépületekbe, a miniszterelnöki rezidenciára, mindenhova. Ha a nép nyügösködik elöveszitek a 2006-ról maradt gumilövedékeket, aztán nyugi lesz. Csak egy jó belügyminiszter kell, lehetöleg kopasz legyen, azok kemény gyerekek. ". D: "Olfikám, ehhez semmit nem tudok hozzátenni, annyira egyet értünk, mintha a testvérem lennél." S: "Ha nem is vagyunk testvérek Klaresz, minket egy fából faragtak, mégpedig abból a fajta kemény fából, amiböl a bitókat is ácsolni szokták". D: "Csüszi Olfi, tesszük a dolgunkat. A múltidö a mi oldalunkon van. A Ferónak nem mondd meg, hogy tegezödünk. Mióta gyengélkedik, - tudod mire gondolok -, nagyon féltékeny a fickó. Csaó Olfi..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!