Beindult az ellenzéki árnyékkormány-vetélkedő

2022. szeptember 20. 10:41

Az egész láttán a kezdő háziezermester története ugrik be, aki fafúróval akar vasbetont keresztülfúrni.

2022. szeptember 20. 10:41
null
Varga Mátyás Zsolt
Mandiner

Hétfőn, egy mérsékelten szép szeptemberi napon – amikor a világ II. Erzsébet királyné temetésével volt elfoglalva – , hazánkban két nagy formátumú, már már GIGÁSZI politikus, két hasonlóan nagy formátumú bejelentést tett. Az egész láttán a kezdő háziezermester története ugrik be. Régen hallottam már. Talán nagyapám mesélte el nekem? Vagy az egyik tanítóm? Talán az egyik barátom? Igazából mindegy is.

A történet maga igazán egyszerű: élt egyszer egy kezdő háziezermester, aki a feleségével úgy határozott, lakásfelújításba kezd. Hogy megmutassa a felesége számára – bár istenigazából saját magának, de ebbe most ne menjünk bele, mert messzire vinne –, milyen jó háziezermester is ő, úgy határozott, hogy mindent a saját kezébe vesz, minden munkálatot ő fog megcsinálni. Szépen lassan csinálgatta is a dolgát, aztán egyszer csak azt vette észre a feleségével, hogy át kellene vinni egy vezetéket a falon. Ezermesterünk felkapta a fúróját, nagy lendülettel nekilátott a falnak, s csak fúrta, fúrta és fúrta a falat. Kínjában már nem tudott mit csinálni, a fúró csak nem hagyott nyomot a falon. Ezermesterünk verejtékezett, káromkodott, erőlködött, egyszóval próbálkozott. A sasszemű emberünk csak egy dolgot nem vett észre:

vasbetont akar fafúróval keresztülfúrni.

Egyszer csak meglátta a komája főhősünk nagy erőlködését, felkapta az is a maga kis fúrócskáját meg hozzá a nagy becsben tartott kis fúrószárát – elvégre azt ő maga eszkábálta össze, a legtisztább alapanyagokból –, és odament ezermesterünkhöz segíteni. Tanakodtak, tanakodtak, hogyan lenne a legjobb, s gondolták, hogy sok lúd disznót győz alapon egymás mellé helyezik a fúrószárak fejét, hátha úgy már sikerül átfúrniuk a falat. Kezdő háziezermesterünk felesége már csak az irgalmatlan káromkodásra és robajra tért vissza a falhoz.

Na, ez történt nagyjából hétfőn is.

Komoly elhivatottsággal próbálják megfúrni a vasbetont a maguk kis fúróival,

aztán majd nagy csodálkozásban törnek ki, amikor meglátják, hogy nem jön össze a dolog. 

Amikor megérkezett Dobrev az árnyékfúrójával, bevallom, nem láttam magam előtt azt, hogy befut majd nemsokára a komája is a maga kis fúrókájával. De talán éppen ezért nem is tudok haragudni Márki-Zayra. Egész egyszerűen karakterhű maradt: a messianisztikus hevület még mindig kitart benne, hiába volt már jó pár „Júdása”.

Van egy olyan érzésem, hogy úgy járunk majd, mint a történetbeli feleség: csak az irgalmatlan robajra és káromkodásra térünk majd vissza.

 

Nyitókép: Dobrev Klára Facebook-oldala

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajnóczi Kristóf
2022. szeptember 21. 09:44
Gyurcsányné terhesen legurult a lejtőn. Vajon Donáth is utána ugrik csak mert egyedül nem VETÉLkedő a vetélkedő?
Lajoss
2022. szeptember 21. 06:45
Magvas gondolatok..a mandin a helyük..Bruhaha
k-árpi
2022. szeptember 21. 02:58
21. századi nyelvújítás DK módra árnyékoltan: árnyékszékkormány.... ja ja, nem vízöblítéses wöcö..... szóval hát ezért bűzlik annyira a rózsadombi villa környéke?????
k-árpi
2022. szeptember 21. 02:49
MIT AKAR GYURCSÁNY ÉS DOBREV ÁRNYÉKOLNI? Talán azt hogy Feri igazából örmény, Klára pedig bolgár??? Immáron 80 éves magyar nyelvtudásomban nem létezik sem az árnyékminiszter, sem az árnyékkormány fogalom...... egyedül csak ÁRNYÉKSZÉK, vagy BUDI, műveltebb nyelvezetben WC.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!