Putyin felvette a kesztyűt

2022. szeptember 23. 10:53

Az eddig fél kézzel, takarékos üzemmódban, jelentős létszámhátrányban működő orosz hadigépezet magasabb fokozatba kapcsol.

2022. szeptember 23. 10:53
null
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva tér

„Új, minden eddiginél pusztítóbb szakaszába lépett a háború Ukrajnában. Az eddig fél kézzel, takarékos üzemmódban, jelentős létszám hátrányban működő orosz hadigépezet magasabb fokozatba kapcsol. Ezt az eszkalációt konkrétan a harkivi fronton beállt fordulat, a váratlanul hatékony és sikeres ukrán ellentámadás, valamint az orosz védelem összeomlása váltotta ki.

»Ukrajna utolsó erejét összeszedve meglódult, hogy igazolja valahogy a nyugati támogatások megalapozottságát, hogy aztán még maga is meglepődjön azon, mennyire nem készült fel erre az orosz védelem.«

Kijev ettől vérszemet kapott, Moszkva pedig lépéskényszerbe került, és nem várhatja ki a telet a frontok tartásával elütve az időt. A fagyok beállta mindenképpen eszkalálta volna a háborút, de mivel a jól érezhetően az angolszász stratégák keze nyomát viselő ellentámadással, a front széthúzásával az ukrán erők átvették a kezdeményezést, a Kremlnek már a tél beállta előtt lépnie kellett. De azt is látni kell, hogy 300 ezer tartalékosnak az első vonalba küldése nem oldaná meg az oroszok gondjait.

Úgy járnának, mint az ukrán területvédelmisek, akiket a politikai akarat egyre gyakrabban küld a »húsdarálóba«, ezzel az értelmetlen halálba. Felválthatják, illetve erősíthetik viszont a front mögött működő egységeket, hiszen enélkül nem lehet sikeres egy hadművelet. De leválthatnak máshol is az országon belül olyan egységeket, amelyek harcképesebbek lehetnek náluk a fronton.”

Nyitókép: ILYA PITALEV / SPUTNIK / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. szeptember 25. 15:01
A jelenlegi különleges operáció háborúba fordulása azt fogja jelenteni, hogy az ukrán testvérek ellenséggé alakulnak. Eddig az ukránoknak ellenségeik voltak, az oroszoknak meg testvéreik. Azért nem beszélhetünk testvér háborúrol mert az egyik fél eddig is az ellenséggel harcolt. A kesztyűt csak az veheti fel, akinek van sajátja, vagy kapott valakitől.
erdei nyezega
2022. szeptember 23. 19:42
hmm..........a medve nem játék!
Akitlosz
2022. szeptember 23. 16:00
"De azt is látni kell, hogy 300 ezer tartalékosnak az első vonalba küldése nem oldaná meg az oroszok gondjait." Oroszország huszonötmillió embert hívhat be. Annyi sem oldaná meg az oroszok gondjait? Ez a háromszázezer csak a kezdet, még nem totális háború. Amerika hosszú háborút tervez, ezért Oroszország is. A szankciók miatt egyre több a pénz, amiből nagyobb háborúra is futja.
stug
2022. szeptember 23. 14:22
Akiknek valóban fel kell venniük a kesztyűt: https://m.youtube.com/watch?v=Zt3HJdF-DF0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!