Gyűlölsz vagy meglakolsz üzemmódra állították át a demokráciamétert Brüsszelben

2022. szeptember 16. 06:37

Lássuk, eddig hányszor pusztult bele az ország abba, hogy Brüsszel fenyegető mutatóujját az égre emelte.

2022. szeptember 16. 06:37
null
Szalma György
Kontra

„Az Európai Parlament – mély megrendülésünkre – elítélte Magyarországot. Ismét. Immár sokadjára. Ez azt jelenti, hogy az Európai Parlament elfogadta Gwendoline Delbos-Corfield francia zöld-párti EP-képviselő jelentését, miszerint alapos a gyanú, hogy Magyarország súlyosan és rendszer-szerűen megsérti az Európai Unió alapértékeit. A legújabb és sorban a sokadik jelentést 433 igen, 123 nem szavazat és 28 tartózkodás mellett szavazták meg. Természetesen az összes jelenlévő Magyarországról származó baloldali képviselő támogatta az ítéletet.

A jelentés szerint Magyarország többé nem tekinthető teljes értékű demokráciának. Európéer körökben azt suttogják, hogy Magyarország politikai berendezkedését szakszerűen választásos önkényuralom hibrid rezsimjének illik nevezni. Aki mást elnevezést használ, az ellen könnyen megindulhat a hetes cikkely szerinti eljárás Brüsszelben. Úgyhogy gyűlölsz vagy meglakolsz üzemmódra állították át a demokráciamétert Brüsszelben.

Ezután bármi is legyen, országunk el van ítélve. Jobban és erősebben, mint bármikor. Ezután senki nem dőlhet hátra nyugodtan az ágyban, mert az ítélet súlya ott lebeg minden magyar ember feje felett, éljen bárhol a világban. Mint egy mázsás súly, úgy nehezedik ránk az újabb európai elmarasztalás. Lássuk, eddig hányszor pusztult bele az ország abba, hogy Brüsszel fenyegető mutatóujját az égre emelte.”

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2022. szeptember 16. 10:50
Ez a mi demokráciánk, mi ezt választottuk. Önértékelési zavarokkal küzdő tekintélyelvű ember az aki, az EP határozata miatt rosszul érzi magát. Egy diszfunkcionális szervezet értékelése nem kell, hogy rossz érzésekkel töltsön el bárkit is. Nem kell mindenkinek megfelelni! Az EP taktikája régóta az, hogy egyfajta megfelelési kényszert erőltessen az új EU tagokra. Ezúton akarja csökkenteni az egyes országok szuverenitását. A magyar demokrácia erősebb ennél.
tapir32
2022. szeptember 16. 10:49
Az a szélsőbaloldali aki, a társadalmi béke és a közrend elsődleges garanciáját az Alaptörvényt kívánja alkotmányellenes eszközökkel ignorálni, kiiktatni, megsemmisíteni az, közel áll a fasizmushoz és a nemzeti szocialistákhoz. Pl. Gyurcsány, Dobrev stb. A jogállam felszámolói a baloldalinak nevezett összefogás emberei. Demokratikus gondolkodású, érett személyiségű emberek nem akarják lejáratni, diszkreditálni a népszavazást, a népszavazás intézményét. Éppen attól demokratikus gondolkodású és érett személyiségű valaki, hogy soha nem tesz ilyet. A népszavazás a közvetlen demokrácia gyakorlásának egyik eszköze, ennek diszkreditálása antidemokratius megnyilvánulás. A baloldalinak mondott összefogásnak meg kellene tanulnia demokrácia szabályait. Az antidemokratikus szervezetek szégyenfalán előkelő helyet fognak kapni.
lazio154
2022. szeptember 16. 09:54
Nézd, egyszerű ez, ha megnézzük az Atletico Madrid stadionját szinkronban építették a Puskás Arénával. Egyformák. Mindkét helyen a régit bontani kellett. Ott 5000 parkoló, itt 1500 van. Azt tudjuk, hogy az 200 millió Eu. ba került, azt miért nem tudjuk a miénk mennyibe? Átláthatóság???
Bradanek
2022. szeptember 16. 09:52
A gonosz birodalmának EP a neve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!