Gratulálok 444.hu!!!

2022. szeptember 05. 08:12

(Elmentek, ti a...!)

2022. szeptember 05. 08:12
null
Pál Gyula
Facebook

„Bemutatom, hogy hogyan mérgezi a »független-objektív média« (itt a 444.hu) az életünket. Viszonylag könnyű dolgom van mert személyesen is részt vettem a vitán és felvételről is újranézhető. Csak akkor tudjuk kideríteni a manipulációt, ha tisztában vagyunk az érvelési hibák/manipulatív érvelés természetével. Mindenkinek ajánlom ezt a honlapot (https://a.te.ervelesi.hibad.hu/), ahol az egyszerűbb eseteket azonosíthatjuk. Ez egy komplexebb eset, mert négy lépésben csinálják. Mutatom:

1. Adva van egy közbevetett ANEKDOTIKUS mondat amiről manipulatívan következtetünk egy kapcsolódó, de amúgy gyökeresen más jellegű, TELJES területre, ahol a beszélő (Csák János) könnyebben támadható: »Amikor megvettem a Heti Választ a saját pénzemből, volt olyan cég, ahol azt mondta a marketinges, nálatok még akkor sem hirdetek, hogy ha fizettek«. Vegyük a kultúrpolitikát (amiről a beszélgetés folyt) A-nak, a médiafinanszírozást (amit kizárólag az állami lapelőfizetések hiányának aspektusából és nem a 444.hu által szalmabábként használt reklámbevételek hiányának aspektusából említ) pedig B-nek.

2. Beállítjuk úgy, hogy a beszélő tulajdonképpen kifejtette a B területnek a kormányzati koncepcióját is, amiről nem beszélt, de hozza lehetett kapcsolni az A-hoz az 1. lépésben. Itt: »Csák hosszasan beszél arról, hogy az a kultúra ÉS médiafinanszírozási koncepció, amit az Orbán-kormány folytat...«

3. Megtámadjuk az A-terület érvrendszerét a B-területre élesített érvrendszerrel. Itt: »...állításával ellentétben szemmel látható mennyiségű állami pénzt kapott hirdetések útján a legkülönbözőbb jogcímekről. Sokat.«

4. Miután sikerrel járunk, következtetünk arra, hogy a beszélő hazudott (lásd cím, stb.).

QED

Gratulálok 444.hu!!! (Elmentek, ti a...!)”

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2022. szeptember 06. 09:22
A FOS mindig szarból próbál várat építeni. Viszont jó sok festéket kapnak külföldről...
zakar zoltán béla
2022. szeptember 05. 17:21
TÉNY
puszt
2022. szeptember 05. 16:14
P.Gy. Gratulálok... Nehéz lehetett ennyi hülyeséggel a szád ízére fésülni mocskolódásodat...
csulak
2022. szeptember 05. 13:03
SOHA TOBBE BALOLDALT !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!