A Lázár János asszonyverését kutató Hann Endre a minőségi kontrollt hiányolja a szakmából

2022. szeptember 10. 07:35

Az ellenzéki sebnyalogatás soha nem érhet véget.

2022. szeptember 10. 07:35
null
Ódor János László
Kontra

„Vissza a jelenbe: Hann Endréről mindenképpen érdemes még megemlíteni, hogy nemrégiben személyiségi jogi pert indított az Elkxrtuk című film készítője, a Kálomista Gábor vezette Megafilm Kft. ellen. Hann azt sérelmezi, hogy véleménye szerint a fikciós filmben szereplő Endrét róla mintázták. Mint ismert, az alkotásban az Endre nevű szereplő egy közvélemény-kutató intézet igazgatójaként hamis adatokkal manipulálja a közvéleményt, meghatározó háttérfiguraként pedig a politikai életet is befolyásolja. 

A filmben a Gyurcsány-kormány egyik legfontosabb stratégiai szövetségesének tekinthető Endre (akinek közvetlen bejárása van a miniszterelnök legbelső köreibe) kapta azt a feladatot, hogy a botrányos kormányfői beszéd kiszivárgása »irányított földet érés« legyen zuhanórepülés helyett. És azt is meg kellett vizsgálnia, hogy a választóknak miként lehet úgy beadni Feriék dilettáns hazudozását, hogy abból épségben vagy akár megerősödve jöjjön ki az MSZP–SZDSZ-kormány.

Hát igen, ezek valószínűleg elég súlyos vádak lennének egy tényfeltáró dokumentumfilm esetében... Ám minden bizonnyal nem is állhat távolabb ettől a valóság! Hiszen ez csak egy játékfilm.

Persze azért Hann is bevallott ezt azt. Például valójában sosem rejtette véka alá liberális neveltetését és politikai elköteleződését, és azt is nehéz volna letagadniuk most már, hogy a mára liberális főpolgármesterré érett Karácsony Gergely a Medián mellett 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadójaként is dolgozott. Hogy tetézzük: a Medián ugyanekkor, a Gyurcsány-kormány alatt több mint 700 millió forint értékben kapott megbízást a Miniszterelnöki Hivataltól, annak egyik legfontosabb tanácsadó és felméréseket végző partnereként.

Szóval bármilyen hasonlóság kizárólag a véletlen műve lehet – vagy ha mégsem, hát hazug, rosszindulatú és tendenciózus.

A Medián, így Hann Endréék legnagyobb és legolcsóbb szemétsége azonban talán mégsem ez volt, hanem az a 2005-ös hódmezővásárhelyi munkájuk, amikor többek között azt firtatták, elhiszi-e a választó, hogy Lázár veri a feleségét, és agresszívan bánik munkatársaival.

Hogy ne merüljön gyorsan feledésbe Hann két kiszólása, mi is visszakérdeznénk kettőt: »...az igaz, hogy valóban voltak olyan kutatások, illetve inkább közlemények, amik kimondottan a közvéleményt befolyásoló céllal készültek«.

Igen? Nahát! És milyen kutatások-közlemények voltak ezek? Kik végezték a ezeket a »kutatásokat«? Mit és kit, kiket szerettek volna befolyásolni? Összefoglalva, az a baj, hogy nagyon nagy a zaj, nincs minőségi kontroll, nincs nagyobb súlya a jó mérésnek, mint a rossznak. Érthető. A lázáros, 2005-ös kutatásnál mi volt pontosan a minőségi kontroll?

De abban biztosak lehetünk, hogy Karácsony már nála és Gyurcsányék alatt is kiváló munkát végezhetett. És hogy ha valaki hibázott is, az biztosan nem ő volt... (ő mondta).”

Nyitókép: MTI / Nándorfi Máté

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 10. 17:45
..és mi van a vak komondorral? :)
Sün Balázs
2022. szeptember 10. 17:43
Lemaradt Hahn Endre beismeréséről a link: https://mandiner.hu/cikk/20220909_kozvelemeny_kutatas_ellenzek_kampanystab_marki_zay
Sün Balázs
2022. szeptember 10. 17:42
Hahn Endre maga is elismeri, hogy nem a tényleges, mért közvélemény kutatási adatokat publikálták 2022-es választás előtt. Akkor most mi a problémája? Csak azt tette, amit megszokott, amit elvártak tőle. Most meg azon kesereg, hogy a kutyának sem kellenek már! Sic transit glória Mundi! Mondhatnám, hogy "konyec", így talán jobban érthető sokaknak!
Reszelő Aladár
2022. szeptember 10. 15:01
Pulaitól tanulhatna. . .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!