Miért maradt itthon Németh Miklós?

2022. szeptember 05. 09:52

Mire Orbán a Hősök terén elmondta, hogy „ruszkik haza”, a szovjetek hazamenetele már letárgyalt dolog volt.

2022. szeptember 05. 09:52
null
Bánó András
Hírklikk

„Noha a gyászolók többsége vörös rózsákat vitt, Orbán a fehéret választotta.  Elmondta: sok minden kellett ahhoz, hogy »vér és emberáldozat nélkül szabadulhassunk ki a Szovjetunióból, és szabadulhassunk meg a kommunizmustól«, az egyik tényező maga Gorbacsov volt. 

Arra persze már csak az idősebb generáció emlékszik, hogy a Gorbacsovval folytatott tárgyalásokat Németh Miklós vezette, az akkori miniszterelnöknek oroszlánrésze volt abban, hogy mikor Antall József kormányra került az utolsó szovjet katona, konkrétan Silov tábornok is elhagyta az országot.

Tudjuk, hogy a Fidesznek nincs ínyére, hogy ezt a fontos lépést nem ők harcolták ki. Mire Orbán a Hősök terén elmondta, hogy »ruszkik haza«, a szovjetek hazamenetele már letárgyalt dolog volt. Épp ezért nagyon furcsa, hogy a jelenlegi magyar miniszterelnök nem tartotta érdemesnek, hogy meghívja a Gorbacsov koporsója előtt tisztelgő magyar delegációba korábbi elődjét, Németh Miklóst. 

Helyette ott volt Deutsch Tamás (vajon miért?), Orbán Balázs politikai igazgató (vajon miért?), Schmidt Mária a Terror Háza főigazgatója (na, ő azután tényleg miért?) és Kónya Imre, aki legalább később annak a kormánynak a belügyminisztere volt, amelynek idején a szovjetek kivonultak.

Olyan kínos lett volna, ha Németh Miklós is tagja lett volna a delegációnak? Aligha. Inkább ez a kínos. Ez a diszkrimináció.”

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2022. szeptember 07. 09:48
Ez a kretén bánó egyre jobban hasonlít a lendvai palibácsira, ezek nem rokonok esetleg?
Antal Béla
2022. szeptember 06. 07:43
"Mire Orbán a Hősök terén elmondta, hogy „ruszkik haza”, a szovjetek hazamenetele már letárgyalt dolog volt."- NEM! Hazudsz kis kancsó. Pont ti voltatok a legjobban beszarva, hogy nem szabad ilyet mondani, mert nagy baj lesz. Hiányzott a segg a szátok elöl, de mondjuk gyorsan találtatok másikat.
Menhetten
2022. szeptember 06. 07:23
Minden tisztességes és erkölcsös ország politikusait kitiltotta már fél évvel ezelőtt Putyin a birodalmából. Esélyük sem lett volna részt venni. Persze Orbán nem tartozik a fenti politikusok közé...
Alcofrybas
2022. szeptember 06. 03:47
...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!