Nem az EU fogja helyettünk megdönteni a NER-t

2022. szeptember 18. 13:26

Az Európai Bizottság mai bejelentése fenyegetésnek látszó időhúzás, melynek végén a kormány meg fogja kapni az EU-s pénzeket.

2022. szeptember 18. 13:26
null
Donáth Anna
Facebook

„Hol vannak már az EU-s pénzek? Az Európai Bizottság ma 3 ezer milliárd forint Magyarországnak járó uniós forrás befagyasztását kezdeményezte, de hagyott menekülőutat a magyar kormánynak: ha két hónap alatt teljesíti a vállalásait, akkor eltekintenek a büntetéstől.

Mondjuk ki az igazságot: az Európai Bizottság mai bejelentése fenyegetésnek látszó időhúzás, melynek végén a kormány meg fogja kapni az EU-s pénzeket. A Bizottság feltételei teljesíthetők, és ahogy korábban jósoltam, nem fogják alapjaiban megrengetni a NER rendszerét.

A 3000 milliárdos büntetés így csak a médiának és a közvéleménynek szóló bizonygatása annak, hogy szigorúan veszik a magyar kormány 12 éve tartó lopásait. A valóság az, hogy az uniós támogatások ennek a hercehurcának a befejeztével végül többé-kevésbé hiánytalanul meg fognak érkezni.

A Bizottság gyengekezűségén nem érdemes szörnyülködni. Hiszen nem az EU fogja helyettünk megdönteni a NER-t.

Helyette van itt egy sokkal nagyobb probléma. Az, hogy egyelőre senki sem tudja pontosan, mikor jönnek már meg végre ezek az EU-s pénzek, amik még mindig nincsenek a láthatáron. Pedig az üres államkasszának és a leálló magyar gazdaságnak most lenne óriási szüksége rájuk. Azt pedig senki sem tudja, hogy ténylegesen mikor indulnak majd meg a kifizetések. Hol vannak már az EU-s pénzek? Ez most a legfontosabb kérdés egy gazdasági válság közepén.”

Nyitókép: MTI/Momentum

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2022. szeptember 19. 10:45
Kétszínű alakoskodó beszéd!
machet
2022. szeptember 19. 06:23
Mert hogy ti nem,az tuti.
Tehetős Totó
2022. szeptember 19. 06:13
Szülj ép, egészséges gyereket, s ne neveld fel gyűlöletben, ha lehet!
LancelotDuLac
2022. szeptember 19. 05:05
Anna! Két hete még azt mondtad, hogy nem lesz kormányváltás - el kéne már dönteni, hogy mit akarsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik