Körbement a hír, hogy egy iskola magasabb bérért keres takarítónőt, mint tanárt

2022. szeptember 19. 17:21

Az egyik lap sztahanovistája készített screenshotot az ajánlatról, mivel újságírás = képernyőfotó.

2022. szeptember 19. 17:21
null
Hont András
Hont András
Facebook

„A tanárok megalázóan keveset keresnek, és ami ennél is fontosabb: a jövő szempontjából reménytelenül kevés pénz van az oktatásban. Azonban itt most nem az oktatásról lesz szó, hanem egy másik szakmáról, az újságírásról, ha van még olyan.

Ugyanis a fenti tényen (az oktatás helyzete) jottányit sem változtat, ha egy tanár nem kevesebbet keres, mint egy takarítónő, hanem másfélszer vagy kétszer annyit, a sajtónak viszont a maradék hitelét is aláássa, ha képtelen pontosan közreadni egy információt, és amikor kiderül, hogy baj van a közöltekkel, akkor továbbra is köti az ebet a bértáblához.

Körbement a hír, hogy egy iskola magasabb bérért keres takarítónőt, mint tanárt. A magyar valósággal meghitt és szerves egységben élő újságíróknak nem tűnt föl, hogy itt valami nem stimmel. Mert 1) nem lehet a bérminimum alatt keresni, 2) annak is gyanúra kellett volna okot adni, hogy a sugalmazni vágyottakkal ellentétben itt egy alapítványi iskoláról van szó, azaz más lehet a háttérben. Az utóbbit még kiguglizni sem sikerült, csak az egyik lap sztahanovistája odavetette, hogy készített screenshotot az állásajánlatról, mivel újságírás = képernyőfotó. Az se segített rajta, hogy lapjának melléküzemágaként egy »tényellenőrző« oldal üzemel, amely természetesen csak annyiban ellenőriz, amennyiben azt a progresszív hittérítés igényli. 

A valóság ettől még nem lett sokkal vidámabb: az iskola a legalacsonyabb gyakornoki bért tüntette föl, amely nem tartalmazta a bérminimumra való kiegészítést, sem a pótlékot, és azért így járt el, mert nem állami iskola lévén nem tudta a közszolgálati portált használni, a hirdetőfelület pedig csak erre adott lehetőséget. Vagyis egy egyetemi végzettségű, több évtizedes gyakorlattal bíró tanár akár a kétszeresét is megkeresheti egy takarítónő jövedelmének. Hurrá! Hogy ez még mindig mennyire gáz, arról viszont innentől nehezebb beszélni, mert a tanári bérezésben tájékozatlan közönség, majd innentől lesöpörheti, hogy tudjuk, takarítónő, höhö.

A sajtómunkások, bármennyire is hiszik, nem az objektív igazság birtokosai, képtelenek kilátni saját elfogultságuk és világképük kereteiből, és leginkább azoknak ártanak, akinek védelmére szeretnének kelni.”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. szeptember 20. 20:20
444 Te TÜ Hazug Világ hvg néven 24 hu= 0-24 hazudunk Alfahír = a megszűnt Rabbik lapja SzA(R)TV.-nomen est omen Telex= Rattusok lapja Néphazugság Népszahra i tako daljeje
csulak
2022. szeptember 20. 17:03
a baloldal mindig dezinformal, most pont a fiatal diakokat hulyiti
csjanos
2022. szeptember 20. 12:46
KORREKT cikk...de olvassák-e a libsik??
Vörösbegy
2022. szeptember 20. 11:46
Miért nem olvasnak? A cikk nem a tanárokról és nem a takarítókról szól. A lényeg : a jelenlegi újságírás. Vagy inkább , amit ma annak neveznek. Mert az újságírás egy komoly szakma volt, amely lesüllyedt az előre kiadott irányelveknek megfelelő véleményformálás szintjére. Nem híreket, információkat kapunk, hanem elferdített, előre megcsócsált véleményt. Eszi, nem eszi, nem kap mást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!