Üzenem Lázár Jánosnak és a fideszes uraknak, hogy ez így nem fog menni

2022. szeptember 02. 14:22

Tudásalapú országot erőből nem, csak a politikai kultúra teljes átalakításával lehet építeni.

2022. szeptember 02. 14:22
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Üzenem Lázár Jánosnak és a fideszes uraknak, hogy ez így nem fog menni. Ha tényleg azt szeretnék, hogy a szomszédos országok tudományos és kulturális elitje Budapesten találná meg a számítását a Kárpátoktól délre (én ezt szeretném!), sürgősen abba kell hagyniuk a tudás üldözését, az oktatás szétverését, mielőtt mindenkit elüldöznek az országból, akire a jövőt építhetnék.

Tudásalapú országot erőből nem, csak a politikai kultúra teljes átalakításával lehet építeni. Úgy, ha a kormány képes átlépni a saját árnyékán, ha képes a tudást, a teljesítményt többre értékelni a hűségnél. Fideszes politikai logikából csak olyan országot lehet építeni, ahonnan elmenekülnek az emberek.

A CEU elüldözése az Orbán-kormányok egyik ősbűne, megbocsáthatatlan csapás a 21. századi magyar jövőre nézve.

A mi generációnk feladata marad Magyarország tudományos, szellemi, kulturális renovációja: a magyar felsőoktatás fidesztelenítése; a 170 ezer forintos adjunktusi, valamint a német minimálbér alatti magyar egyetemi oktatói bérek érdemi megemelése; nemzetközi oktatói ösztöndíjrendszer; valamint a CEU hazahívása.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2022. szeptember 05. 08:56
Tud valaki linket adni, hogy elsősorban Lázár mennyire rosált be ettől az idiótától? A büszke ifjak, a momentumosok már már gyurcsányi szinten vannak.
Kun Béla
2022. szeptember 04. 11:15
Napiidióta rovatot nyított a Mandiner , láthatóan igény van a balliberális idióták prezentálására . Fegyőrnek az atomfizikai rovat gondozását ajánlanám ! :)
Ólat a trolloknak
2022. szeptember 04. 10:13
Nem üzengetni kell buta Gyökér. Ott ülsz a Parlamentben hülyegyerek, megfogalmazod, beadod, és kérdezheted a kormány bármelyik tagját. Kötelesek rá válaszolni.
Performan
2022. szeptember 04. 08:41
"politikai kultúra teljes átalakításával" Azaz még több IFA platózással, jobboldali hullahegyekkel, lámpavassal és földönfutóvá tétellel. Ennyi erővel Hitler is fohászkodhatott volna több toleranciáért. Igazából az itt a baj, hogy a baloldal, miközben hülyék gyülekezete, tök hülyének nézi az embereket. Kezdjétek magatokon a politikai kultúra átalakítását!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!