Hódmezővásárhely a példa

2022. szeptember 07. 14:40

Sosem spóroltuk meg azt a munkát, hogy megfeleljünk mind a jogszabályoknak és annak az erkölcsiségnek.

2022. szeptember 07. 14:40
null
Márki-Zay Péter
Facebook

„Egy város irányítása és működtetése rengeteg nehézséggel jár, azonban sosem spóroltuk meg azt a munkát, hogy megfeleljünk mind a jogszabályoknak és annak az erkölcsiségnek, amiben hiszünk. Hódmezővásárhely megválasztásom óta az átláthatóan és korrupciómentesen gazdálkodik, a meghirdetett pályázatokon csak olyanok nyerhetnek politikai kötődéstől függetlenül, akik a város számára legjobb ajánlatot teszik. Büszke vagyok rá, hogy polgármesterségem alatt, még csak a gyanúja sem merült fel annak, hogy a város gazdálkodásában bármilyen jogi vagy erkölcsi szabályt megsértettünk volna.

Szervezetünk a Mindenki Magyarországa Mozgalom a fideszes média csúsztatásaival ellentétben hasonlóan átlátható és tiszta módon gazdálkodott és fog gazdálkodni a jövőben is. Éppen ezért jóval előbb tettük közzé elszámolásunkat azokról az adományokról, amelyek hozzánk érkeztek az elmúlt évben. Az mi nem közpénzből gazdálkodunk és nem külföldi vagy hazai oligarcháktól, hanem a céljainkkal azonosulni tudó emberektől, vállalkozóktól. Szeretném remélni, hogy hamarosan a Fidesz párt- és kampányköltéseiről is hasonló részletes beszámolót láthatunk!”

Nyitókép: Nyitókép: MTI / Ujvári Sándor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yazoo.tributary
2022. szeptember 08. 10:42
Ha valakinek kérdése van, nézze vissza az idei MZP-s Tranzit-vitát. Minden kiderül abból.
misi53
2022. szeptember 08. 07:02
Jó jó minden rendben ! De milyen feje van !
Jooee
2022. szeptember 07. 19:11
Te is eladtál mindent, amit csak lehetett.
LancelotDuLac
2022. szeptember 07. 18:54
És ez a ganéember beszél mások elszámoltatásáról?! Aki lenyúlja a kampánypénzt, aki a haverjait teszi meg alpolgármesternek NÉGYET!!! egy 40 ezres városban!!!, aki pályáztatás nélkül önkényesen kijelöli, hogy ki végezze Hódmezővásárhelyen a tömegközlekedést a közétkeztetést, (haveri kör, oligarcha kiépítése) aki miatt megbüntették a várost nem is egyszer milliókra. Évek óta a transzparenciával kampányol, e-közben messze az átlag alatti teljesítménnyel az utolsók között végzett Hódmezővásárhely az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország által az átláthatóság szempontjából vizsgált magyarországi önkormányzatok között. A három civil szervezet összesen 30 hazai önkormányzat működését, gyakorlatát tekintette át, és elemezte ki. Hódmezővásárhely az elérhető 80 pontból mindössze 36-ot érdemelt ki, ezzel a gyengécske produkcióval pedig a 27. helyezést kaparintotta meg. A jelek szerint a rendkívül hangzatos ígéretek és a tényleges cselekedetek e téren sem fedik egymást a megyei jogú városban. Ezekben a pontokban találtak hiányosságot: Nem elérhetőek beazonosíthatóan és kereshetően a közgyűlési előterjesztések. Nem találhatóak meg a bizottsági ülések előterjesztései. Nem elérhetőek a közérdekű adatigénylések és az azokra adott válaszok (anonimizált módon). Az önkormányzat költségvetése közérthető formában nem elérhető. Nem találhatóak meg az önkormányzat által benyújtott pályázatok dokumentumai. Nem találhatóak meg a városi költségvetésből a társadalmi szervezetnek nyújtott támogatások adatai. Nem találhatóak meg az önkormányzat és a polgármesteri hivatal által kötött szerződések azok mellékleteivel. Nem elérhető az önkormányzat által értékesített ingatlanok adatbázisa. Nem találhatóak az önkormányzati tulajdonú cégek üzleti tervei, éves beszámolói. Nem elérhetőek az önkormányzati cégek beszerzési, közbeszerzési eljárásai, illetve az önkormányzati cégek által között szerződések.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!