Barát és ellenség

2022. szeptember 25. 07:01

Az amerikai gazdaság egyetlen még hozzáférhető forrása a NATO- és EU-kötődések miatt az európai országok gazdasága.

2022. szeptember 25. 07:01
null
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Megdöbbentő titkos dokumentumot tett közzé a svéd Nya Dagbladet, adta hírül a Moszkvater.com elemzőoldal. Eszerint a Pentagonhoz és az amerikai hadiipari komplexumhoz szorosan kötődő Rand Corporation nonprofit globális politikai agytröszt még ez év januárjában, a kirobbantott ukrajnai háború előtt íródott háromoldalas tanulmánya világosan felvázolja, hogyan és miért készült az Egyesült Államok a háborúra, amely beleillett Washington Európával kapcsolatos terveibe. Bár a Rand Corporation utóbb hamisítványnak nevezte a dokumentumot, a valóság azt mutatja, hogy az abban foglaltak nagymértékben igazak.

A dokumentum abból indul ki, hogy az Egyesült Államok külső támogatás nélkül nem képes túlélni a jelenlegi gazdasági válságot. A mennyiségi lazítás politikája és a 2020 óta tartó ellenőrizetlen pénznyomtatás az államadósság jelentős növekedéséhez és a gazdaság készpénzbőségéhez vezetett. Az amerikai gazdaság egyetlen még hozzáférhető forrása a NATO- és EU-kötődések miatt az európai országok gazdasága. Attól félnek azonban, hogy Németország fokozatos függetlenedése olyan konszenzushoz vezethet Berlin és Párizs között, amelyhez csatlakozhat Olaszország és az úgynevezett Régi Európa több más országa is. Ha ez megvalósul, akkor a Régi Európa Amerika versenytársává válik.”

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. szeptember 26. 07:58
Nem a jenki néppel van a gond! Azok ugyanúgy áldozatok, mint az európai népek! A pénzhatalmi-hadiipari komplexszel van a gond. A szupranacionális tőke úgy lép be a politikába, hogy megkerüli a népfelhatalmazást, azaz a demokratikus választásokat. Ki szavazna Soros Gyögyre, Klaus Schwabra és a mögöttük állókra? A pénz beszél, a kutya ugat. Megveszik maguknak a választott politikusokat, elviszik őket ideológiai "átképzésre", aztán minden megy mint a karikacsapás! A liberálbolsevizmus fasiszta birodalmat épít (ja, nem ideológiai zavar!). Hol? Az USA-át már lenyelték, most Európa jön. Feléli a nyugati civilizáció bölcsőjét. Európa a vérdonor. Kiszívják a tőkét Európából át a tengerentúlra. Gyarmatizálás alatt áll. Európa tehetetlen. Az európai politikusok elestek. A népen van a sor, hogy felébredjen a FOS-álomból... ...különben Európa mindent elveszít.
Lajoss
2022. szeptember 25. 15:32
A kommunista Bandi,a nagy leleplező..Bruhaha
Namond
2022. szeptember 25. 09:38
No ez érdekes. Főként annak függvényében, hogy egyes amcsi szerzők aggódnak a szankciók miatt a szabad európai pénzek megcsappanása miatt. Szarban lennének, ha a recesszió miatt az európai fizetőképesség, afrika aljáig esne, az orosz és kínai piacról meg kizárták magukat. Kétségtelen, hogy az amcsi bankszektor már évek óta igyekszik rátelepedni az európai gazdaságra, kiszorítva - pl bírságolással, lsd Deutche Bank - a történelmi európai bankokat saját piacukról.
koronaszepe
2022. szeptember 25. 09:00
Olyasmi ez, mint a Soros terv...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!