A nép szolgája, aki Istentől kért erőt és bölcsességet az uralkodáshoz

2022. szeptember 09. 13:29

Az imák meghallgatásra találtak, Isten úgy látta jónak, hogy II. Erzsébet 70 éven át uralkodjon, és a vállán cipelje országa ügyeit.

2022. szeptember 09. 13:29
null
Szalma György
Kontra

„Tegnap elhunyt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királynője, Edinburgh hercegnéje, aki az Egyesült Királyság leghosszabb ideig hatalmon levő uralkodója volt. Szeretett apja halála után, 1952. február 6-án örökölte meg a trónt, és 1953. június 2-án koronázták meg a Westminster apátságban.

Királynőként tartott első beszédében a nép szolgálatába ajánlotta magát. Kérte a korona alattvalóit, hogy imádkozzanak érte, hogy Isten bölcsességet és erőt adjon neki az uralkodásban, hogy Istent és a brit nemzetet szolgálhassa élete végéig.

Az imák meghallgatásra találtak, Isten úgy látta jónak, hogy II. Erzsébet 70 éven át uralkodjon, és a vállán cipelje országa ügyeit. Néhány nappal csendes távozása előtt a Balmoral kastélyban kinevezte Liz Trusst miniszterelnöknek. Fáradságos életet tudhatott maga mögött. Viselt méltóságainak mindig megfelelt, miközben szeme előtt zajlott az egész XX. század.  

Édesapja 1936-ban lépett a trónra VI. György néven. A koronázás előtt kispolgári idillben élt családjával, Erzsébet pedig szerető légkörben nőtt fel. A hűséges szeretet példája, hogy Erzsébetnek és húgának menedéket készítettek Kanadában a német légitámadások veszélye miatt, az édesanyjuk azonban hallani sem akart arról, hogy a család magára hagyja a királyt, mikor az a legnagyobb veszedelemmel néz szembe.

Ez a hűséges ragaszkodás Erzsébetre is jellemző volt, ahogy a szerető család iránti igényét is megteremtette. Férjével, a görög és dán királyi hercegként született Fülöppel is szép házasságban éltek, mindvégig egymás támaszai voltak, egészen Fülöp közelmúltbeli haláláig.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 10. 18:03
Gyurka,a Királynő nem a NER szintje..ne vedd a szádra!
avízazúr
2022. szeptember 09. 16:31
Szalma megint irt - de minek - egy semmitmondó, frázisos szalmaságot. Kispolgári idill----- fogalmatlan, tájékozatlan, buta vagy, Szalma! Ebből Magyarországon meg lehet élni.????????
simonvitéz
2022. szeptember 09. 16:22
A nép szolgája? Az nem Zselé Zelenszkij?
fado
2022. szeptember 09. 16:20
II. Erzsébet már megváltó Uránál, Jézus Krisztusnál van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!