Egyszer majd el kell számolni

2022. augusztus 29. 06:12

A kormány maga elé tolja a saját kifosztását zokszó nélkül viselő, sőt, virtusként megélő népet.

2022. augusztus 29. 06:12
null
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„A kormány hétfőn elküldte a jogállami mechanizmussal kapcsolatos válaszlevelét az Európai Bizottságnak. Mint hivatalos magyar kormányzati közlemények megállapítják: a kabinet átfogó intézkedéscsomagot tett le az asztalra azzal a céllal, hogy a Bizottság valamennyi aggályát eloszlassa. Ezt Navracsics Tibor jelentette ki, és hozzátette, technikai szinten jól állunk, ugyanis nagyon közel van egymáshoz az Európai Bizottság és a magyar kormány álláspontja.

Hogy a magyar csomagot miként értékeli majd a Bizottság, az komoly próbatétele lesz a magyar kormánynak, de legalább annyira az uniós szervezetnek. A fölvezetésünk máris rossz: Navracsics nem a hazai jogállamisági helyzet helyreállításáról beszél, hanem arról, hogy a magyar kormány kísérletet tesz az Európai Bizottság valamennyi aggályának eloszlatására. Van abban kis – vagy inkább nagy – sunyiság és félrevezetés, hogy Navracsics szimpla uniós aggálynak nevezi azt, ami a világ szeme láttára zajlik: Magyarország demokratikus intézményének módszeres felszámolása, de mondhatni azt is, hogy az ország elrablása. Minthogy ennek a folyamatnak a megállításáról szó sincsen, az aggályok eloszlatása sem történik majd meg, Magyarország marad politikai útonállók és kegyenceik által kiépített antidemokratikus, korrupciótól fulladozó, vazallusi struktúra. Amiben a mi országvezetőink bíznak, az sunyi számítás és halászat a zavarosban: az unió számára pillanatnyilag túl nagy luxus, hogy még évekig lekösse erejét és figyelmét a magyar kormány folyamatos zsarolása, amit kizárólag vétójoga biztosít, miniszterelnöke pedig vitás helyzetekben nem tesz egyebet, mint hogy gyáván maga elé tolja a saját kifosztását amúgy zokszó nélkül viselő, sőt igazi virtusként megélő magyar népet.

Az intézkedési csomag közvetve tehát arról szól, hogy a közélet némely kérdésében ígéretet teszünk a normális és jogszerű kormányzásra. Ez eddig nem volt fontos, mert a legutóbbi időkig dőlt az uniós pénz, és amíg ez történt, nem számított semmi. Másként ezt aligha lehet értékelni, hiszen kormányzatunk, élén a miniszterelnökkel, pontosan tudta, hogy abnormális állapot, ha a közbeszerzések túlnyomó részét lojalitási szempontok szerint kijelölt társaság nyeri, és az is nehezen indokolható, miért nem lehet nálunk korrupciós büntetőügyekben hozott ügyészségi döntéssel szemben bírósághoz fordulni. Most más lesz a helyzet, ígéretet teszünk arra, hogy a nemzeti közbeszerzéseknél 15 százalék alá mérsékeljük az egy ajánlattevős közbeszerzések arányát.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. szeptember 05. 07:00
Ők-a Kovacs félek-lettek a komancs hű zsidokbol az "antikommunista szdsz" propagandistái. Tollban szurokban meghempergetés utáni kiseprűzést erdemelnének. Szerintem.
madárinfluencer
2022. augusztus 29. 20:23
A magyar nép kirablását még a rendszerváltás előtt a Nemzeti(!) Bank -liberális körökben zseninek tartott- elnökhelyettese, Fekete János kezdte. Miután szarosra eladósította az országot, a rendszerváltás után lelépett Izraelbe. Elszámoltatás helyett az MSZP-SZDSZ kormány kitüntette (még Sólyom László sem volt hajlandó kezet fogni vele az átadáson). A rendszerváltás után az MSZP-SZDSZ kormány a privatizációért felelős tárcanélküli minisztere, Suchman Tamás vezetésével 1-2 év alatt külföldieknek kiprivatizálta a stratégiai ágazatokat (energiaszektor, bankszektor, médiaszektor, közművek, hírközlés, távközlés). Horn Gyula becsületére legyen mondva, hogy megakadályozta az OTP átjátszását Soros György részére, Suchman Tamás becsületére pedig az, hogy ő nem húzott el Izraelbe. Senki nem tudta, hogy mi hová lett és mennyi pénz áramlott évente kifelé. Egy biztos a magyar ipar, mely korábban minden alapvető dolgot termelt, illetve gyártott szinte teljes egészében külföldi kézbe került. Ettől kezdve magyar vállalkozások direktben nem tudtak közbeszerzésen munkához jutni, csak a multik alvállalkozójaként. Ennek ellenére senkit nem számoltattak el. És akkor most elkezd fenyegetőzni egy ilyen barom, mint a Kovács Zoltán, aki azt nyilatkozta egyszer a tévében, hogy az Orbán-rendszernél még a káosz is jobb.
Aerion
2022. augusztus 29. 19:00
Egyszer majd el kell számolni ----------- Nem, nem egyszer m a j d, csak pár hónap, haver, és rád kerül a sor.
DonCiccio
2022. augusztus 29. 17:03
Németh Péter legújabb baromságát már szemlézte is a Mandi, le ne maraggyunkk, Most a másik hasonlóan dettó ostoba, ez a Kovács is itt van nekünk, köszi ! Nagyon várom még Váncsa Istvánt !!!! A Váncsát akarom óvasni , mer' én is olyan okos akarok lenni !!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!