A katonanemzet hete

2022. augusztus 22. 14:29

A magyar nem katonanemzet. A hazát Mohács után sajnos évszázadokon át nem tudta megvédeni.

2022. augusztus 22. 14:29
null
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter (a székesfehérvári katonazenekari fesztiválon), hogy a magyar köztudottan katonanemzet, fegyverrel foglalt hazát és azzal is védte meg.

Ezzel szemben a tény az, hogy a magyar nem katonanemzet, és persze nem is volt nemzet, amikor hont foglalt. A hazát Mohács után sajnos évszázadokon át nem tudta megvédeni, a huszadik században pedig mindkét háborúját elveszítette. Vagyis ha ennek ellenére »köztudottan« katonanemzet, akkor nagy a baj. Bár lehet, hogy csak a miniszter fejében.

Azt is állította a miniszter (ugyanott), hogy a jelenlegi külpolitikai helyzetben Magyarország továbbra is a béke pártján áll, de a békéhez erő kell, az erőt pedig Közép-Európa legjelentősebb haderő-fejlesztési programja, illetve katonáink garantálják.

Ezzel szemben a tény az, hogy mindenki a béke pártján áll, csak a Nyugat nem szeretné, ha a béke feltételeit az Ukrajnát megtámadó oroszok diktálnák. Ezért mindenekelőtt a védekező ukránok haderejét próbálják fejleszteni, megerősíteni. Ellentétben a magyar kormánnyal, amely nem a béke, hanem a saját pártján áll. A mi bőrünkre.”

Nyitókép: Szováthy Kinga/honvedelem.hu

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2022. augusztus 26. 10:22
A kommentezők nagy része zsigerből antiszemita, ezek a hozzászólások is alakítják az országunkról a negatív véleményt.
Robertoo
2022. augusztus 22. 23:42
"+A hazát Mohács után sajnos évszázadokon át nem tudta megvédeni." Ez így, ebben a formában nem igaz. ........ Amúgy a veszteségek jobbára az ilyen hazaárulók miatt történt meg.
Tuco
2022. augusztus 22. 22:47
Bolgár György!!! xD
Estragon
2022. augusztus 22. 21:48
"A magyar nem katonanemzet. A hazát Mohács után sajnos évszázadokon át nem tudta megvédeni." Ami többnyire köszönhető a háborúkon tollasodó fajtádnak! Kazárfattya, édesdrágabolgárúr. Köp
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!