1939-ben ezen a napon írták alá a Molotov-Ribbentrop-paktumot

2022. augusztus 23. 10:41

A totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapján a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúrák áldozatainak emléke előtt hajtunk fejet.

2022. augusztus 23. 10:41
null
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Facebook

„Augusztus 23-án, a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúrák áldozatainak emléke előtt hajtunk fejet.

1939-ben ezen a napon írták alá a Molotov-Ribbentrop-paktumot, amelynek titkos záradéka rögzítette Lengyelország területi felosztását; a német, illetve szovjet befolyási övezetek pontos meghatározásával együtt.

Emlékezzünk ma rájuk – a huszadik század két, Európát alapjaiban megrendítő diktatúrájának ártatlan áldozataira!”

Nyitókép: Kovács Zoltán Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2022. augusztus 23. 15:43
Einserhower kollegád, mint az USA-Nagybritannia egyesített csapatok parancsnokjaiból alakított törzs vezetője nehéz probléma előtt állt 1944. jun. 05. éjjelén. A meteorológusok viharos szelet jósoltak a tengeri csatornán nem javasolták az ínváziót . A törzs többi tagja tétovázott. Ivy éjfél előtt az asztalra csapott és ennyit mondott: Döntöttem INDULUNK! Zoli neked most az lenne a helyes asztalra csapás után: Nem döntöttem jól, INDULOK a miniszterelnökhöz felajánlom lemondásomat!
Akitlosz
2022. augusztus 23. 14:05
Ha az a Molotov-Ribbentrop paktum olyan rossz volt, akkor miért az a paktum határozza meg Lengyelország keleti határait ma is? Így nem kicsit álszent azt a paktumot szidni, amikor részben még ma is él.
Namond
2022. augusztus 23. 13:51
Végre egy aktuális hír! Ne már a kormány szervezőképességét mintázó Operett Törzzsel foglalkozzunk.
az ember
2022. augusztus 23. 13:14
A fasisztákról naponta megemlékeznek, a kommunista söpredék utódai meg nyugaton mára elfoglalták az egyetemeket és a szellemi életet, újabb és újabb Marx szobrokat emelve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!