Hálózattá kell szervezni a fiatal Magyarországot

2022. augusztus 10. 12:43

Csakis így maradhat meg a nemzet.

2022. augusztus 10. 12:43
null
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Amikor az ember fiatal – fogalmazzunk inkább úgy, hogy tapasztalatlan –, akkor nemigen látja, ismeri a maga útját. A családi háttér, a különféle példák, a modellkövetés irányítja tetteit, privát hőseinek döntéseit utánozza, sokszor úgy, hogy fogalma sincs róla. A gyengébb teljesítőképességű, bizonytalan ember mások szókészletéből, metakommunikációjából merít, ösztönösen utánozza példaképeit, mert úgy gondolja, hogy ami önmagában tetszetős, az lehet a siker kulcsa. Megfigyelhetjük ilyenkor, hogy sokszor ellentmondásokba keveredünk, mindig őszintén vallunk valamit, ami aztán új tapasztalatok megszerzésével semmivé foszlik az életünkben, mintha soha nem létezett volna.

A felnőtté válás talán legfontosabb eseménye, hogy megtaláljuk a saját utunkat.

Véglegesen kialakul, mi a miénk, és mit hagyunk másokra. Ennek következtében minden eseményre a saját ízlésünk, tudásunk szerint reagálunk, még akkor is, ha rossz válaszokat adunk. Ragaszkodásunk a valóságosan megélt szituációkhoz illeszkedik, a tapasztalat sokszor erősebb az elvárható magatartásformánál. Amikor megszereztük önmagunk felett az irányítást, akkor valóban szabadok vagyunk. Persze ennek a hatalomnak mindig gátat kell szabni a mérték és az erkölcs kettős súlya alatt. Ha nem tesszük, akkor a bátorság merészséggé, a tudásvágy hatalomvággyá silányul. Akkor már nem az a kérdés, hogy a megszerzett szabadságot milyen egyéni és közösségi célok szolgálatába állítjuk, hanem az események önálló életre kelnek. Az önzés, a sötétség eluralkodik életünkben, kiszorítva minden jót, amiért megszülettünk, amit szolgálni nemcsak jogunk, de kötelességünk is volna.”

Nyitókép: MTI/AP/Konsztantin Liberov

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2022. augusztus 11. 17:12
A "hálózatépítés" gondolata vetette fel bennem a manapság alkalmazott szemléletet, amelyik szorgalmazza MINDEN országhatáron kívüli magyar kisebbség támogatásának kérdését. Amelyik egyaránt támogatja valamilyen formában azokat is, akik a saját (ill. felmenőik) döntése következtében távoztak az országból, vagy akik fölött a "nagyhatalmak" vagy a történelem egyéb sodrása helyezte át az országhatárokat. Korábban én a fenti két csoportot külön tekintettem, és a saját döntésük alapján távozottak esetében "tiszteletben tartva döntésüket" úgy tekintettem, hogy távozásukkal "hazát" is cseréltek. A "hálózatépítés" viszont feltételezi, hogy a szív azért visszahúz, és ez a tettekbe is beivódhat. Ami viszont egyénileg változó is lehet, arra "recept" nem adható.
pipa89
2022. augusztus 11. 08:47
A Hálózat építésének esélyei a jobb oldalon vagy a szuverenista oldalon lényegesen nehezebb feladat, mert sokkal nehezebb a jó embereket egy ideáért mozgósítani, mint a globalistáknak a rossz embereket kilóra megvenni. Mindenkinek megvan az ára. Júdáspénz, de működik. Elég Brüsszelre, Washingtonra pillantani. Ezek tudják, hogy mitől döglik a légy. Mi naívak vagyunk...
LancelotDuLac
2022. augusztus 11. 01:57
"Hálózattá kell szervezni a fiatal Magyarországot" - már az - benne van a putyini kommunista terrorhálózatban
írmag
2022. augusztus 11. 00:42
Csak a segítség meggondolásával: „Az, hogy magyar és keresztény, azt élni kell és nem kiabálni, mert hangoztatásuk által nemcsak tartalmukat vesztik, de hibás tartalmat is kapnak, és a magyar nem a hazaszeretet, hanem mások gyűlöletét, a keresztény pedig a faji és vallási türelmetlenség színét kapja” – mondta a Délmagyarország 1941. február 28-i számában Szent-Györgyi Albert professzor azokkal a vádakkal szemben, hogy a szegedi egyetemen elindított új diákegység-mozgalom nem hangoztatja eléggé a magyarságát és kereszténységét. Szent-Györgyi Albert 1941-ben a magyarságról és kereszténységről Töltse le a beszédet tartalmazó lapszámot! Szent-Györgyi Albert szavai az ötödik oldalon olvashatók. http://dmarchiv.bibl.u-szeged.hu/9371/1/dm_1941_049.pdf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik