Senki sem köszöntötte nyilvánosan 70. születésnapján Demszky Gábort

2022. augusztus 08. 14:51

A köszöntés természetes. A nem köszöntés azonban dráma. Valódi.

2022. augusztus 08. 14:51
null
Bősz Anett
Facebook

„Jogos kritika érte a hétvégén a közélet világát, és nem pusztán főpolgármestes-helyettesi minőségemben, de szabadelvű demokrataként is szeretnék erre reagálni. Való igaz: a főpolgármestert, Karácsony Gergelyt leszámítva senki sem köszöntötte nyilvánosan 70. születésnapján Demszky Gábort, Budapest volt főpolgármesterét, aki 20 éven át vezette a várost. A magyar demokratikus berendezkedés '90-től olyan modellt épített, hogy a pozíció mindenkori birtokosa, közvetlenül választott vezetőként, gyakorlatilag erősebb legitimitással bír, mint a miniszterelnök. Nem erről szeretnék beszélni, bár tény: 20 éven át újra és újra megszerezni a budapestiek többségének bizalmát, önmagában is elismerésre méltó.

Nekem egyszem okom volt ezt a posztot nem megírni: a kisfiunk Demszky Gábor 70. születésnapján született. A hétvégén, utólag felköszöntöttem a rendszerváltó politikust. Ennél azonban többet gondolok erről, nem érzelemmentes gondolatok ezek.

A köszöntés természetes. A nem köszöntés azonban dráma. Valódi. Nem akarom most elemezni a főpolgármesteri székben eltöltött 20 évet, ezt egyetlen születésnapossal sem tesszük, amikor elfújni készül a gyertyákat. A politika hullámvasút. Két évtizdbe minden és annak az ellenkezője is belefér.”

Kapcsolódó

Demszky Gábor 70

Hetvenéves lett Budapest korábbi főpolgármestere, aki 1952. augusztus 4-én látta meg a napvilágot, s 1990 és 2010 között vezette a fővárost. Bővebben!

Hetvenéves lett Budapest korábbi főpolgármestere, aki 1952. augusztus 4-én látta meg a napvilágot, s 1990 és 2010 között vezette a fővárost.

Kép forrása: Demszky Gábor Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szélhámosok kíméljenek
2022. augusztus 09. 12:44
Demszky! Nem köszönt fel senki?! Elárultak az elvtársak, s megy a szipogás. Nem repül a három madár, sem a záptojás? Nem maradt már semmi más, Csak a kinyomtatott internet és a titkos vállfogás! Boldog születésnapot polgármester úr!
csulak
2022. augusztus 09. 11:13
menjel te Anett es nyald ki
konfucius
2022. augusztus 09. 08:46
Jézusom, anyuka. Ostobának tetszik lenni. Károkozó tolvajokat nem szoktunk hivatalosan köszöntgetni.
Krupp Skya
2022. augusztus 09. 05:07
Ki az a Demszky Gábor? Csak nem a szamizdat-os akinek az ÁVH szerezte be a stencilpapírt, mert akkor bizony fel kell köszönteni főleg azoknak akiket kúrogatott 70 évig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!