A Jobbik nem bizonyult méltónak arra, hogy Jakab Péter vezesse

2022. augusztus 12. 15:44

Jakab Péter persze most csak a helyére kerül, a pártalapítási képessége Szanyi Tiboréval vetekszik.

2022. augusztus 12. 15:44
null
Paranoid Android
Paranoid Android
Pestiside

„Nem minden sikertelen férfi mögött áll ám egy gátlástalan nő. J. Péter szerelmi drámája kellemesen tereli el a figyelmünket az éppen kitörni készülő harmadik világháborúról, a tragikus méreteket öltő szárazságról, illetve arról, hogy télen hideg lesz. Ez utóbbit nem csak onnan tudjuk, hogy a Kincses Kalendárium szerint így lesz, hanem onnan is, hogy a meteorológusok kifejezetten meleg telet jósolnak. Illetve hagyatkozhatunk még a szokott szerencsénkre is, ami nincs.

Érdemes egyébként elolvasni azt a levelet, amit a Jobbik utolsó elnöke írt a Jobbik utolsó előtti elnökének. A mamuszosról szóló rész különösen drámai, tömör, összefoglaló jellegű és igaz.

»Ha Neked az a tanácsadó kell, aki mellett elvesztetted a családodat, elvesztetted az előválasztást, elvesztetted az országgyűlési választást, elvesztetted az elnökségedet, elvesztetted a frakcióvezetőségedet, elvesztetted minden tekintélyedet és elvesztetted a hiteledet, nem foglak visszatartani sem.«

A fő kérdés persze az, hogy végül miért is nyervad meg minden szélsőséges párt Magyarországon? Talán itt igaz az, hogy egy csőcselékünk van. 2006 után egyértelműen kiderült, hogy az MSZP szavazó, az igazi kocsmában is hallható és megtekinthető MSZP szavazó olyan sebességgel lényegül át, például miskolci környezetben Jobbik szavazóvá, hogy csak úgy zörög. Az egykori MSZP egykori 45 százalékában benne voltak azok, akik mindig is a leghangosabbakért, a legnagyobbat mondókért lelkesedtek. A balliberális sajtófölény két választáson is a csúcson tartotta az MSZP-t. Gyurcsány Ferenc azonban az ország tönkretétele mellett az MSZP szavazóbázisát is kicsinálta. A Demokratikus Koalíció azóta is az ÁVH iránt nosztalgiát érző szavazókból gazdálkodik, míg a Jobbik szavazótáborának egy része egykori MSZP rajongóként még a jól látható nyilas nosztalgiára sem mondott nemet.”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. augusztus 13. 16:25
A neres gőzhenger nem bír leállni..nóném szarok vagytok,pártszolgálatban.
Alcofrybas
2022. augusztus 12. 18:10
"A fő kérdés persze az, hogy végül miért is nyervad meg minden szélsőséges párt Magyarországon?" Nem nyervad meg mind. A sztorijuk: Rövidtávon virágzanak. Középtávon betiltják, beolvasztják vagy leszalámizzák őket, hosszútávon pedig két dolog történhet egy szélsőséges parttal. Egy: megnyervad, lásd Jobbik, mert néppártosodna, s bemenne középre, de erre semmi esélye, mert a centrum átveszi, s megvalósítja a jó ötleteket, mert megvan hozzá az ereje, s ezzel kihúzza a kis párt alól a szőnyeget, ráadásul utóbbi elveszti kemény magjának bizalmát, ha mindenfelé nyal és idumulna, igazodna. Kettő: sikerül a néppártosodás, de erre csak válságban van esély, lásd NSDAP, Fidesz. Megnyervadhat azért is, mert összebútorozik azzal, akivel nem kéne. Lásd SzDSz. Vagy távozik a megszálló hatalom, kiegyezés stb. Innentől megszűnik a hatalmi bázisa. Szóval attól is függ, meddig szállnak meg minket, ha hosszútávon, akkor sokáig bírja a szélsőség, de hát ki él örökké?
Davidov
2022. augusztus 12. 17:56
A párt neve lehetne: ESZEM
samuka
2022. augusztus 12. 17:32
Nem tudom, most az adott címen sírjak-e vagy nevessek, kedves Paranoid Android.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!