Mégis igaza van ennek a Kövérnek

2022. augusztus 20. 08:15

Ez a rusnya Nyugat legalábbis az ő emlékezetét már sikeresen kiirtotta.

2022. augusztus 20. 08:15
null
Lendvai Ildikó
Facebook

„A Kurultájon tartott beszédében ismét apokaliptikus képet festett a Nyugatról, amelynek »szellemi bérgyilkosai« megfosztanak »hitünktől és hagyományainktól«.

Jó, tudom, ez első olvasásra hülyeségnek tűnik. Másodikra is. Az sem javít a helyzeten, hogy utóbb kiderül, a szellemi bérgyilkosok egyébiránt még »transzhumanisták« is, bármi légyen az. Mindenesetre »vértelen háborút« folytatnak, hogy kiirtsák az emlékezetünket. Az nem derült ki, ez miért volna jó nekik, de így is elég vérfagyasztóan hangzik. Még az a szerencse, hogy szemben a sátánlelkű nyugatiakkal, keleti jóbarátunk: Putyin nem folytat vértelen háborút, az derogálna neki. Csak véreset. Az mégis más.

De mondom: mégis igaza lehet Kövérnek. Ez a rusnya Nyugat legalábbis az ő emlékezetét már sikeresen kiirtotta. Még jó, hogy csak vértelenül. Vele kezdték, hiszen ő a házelnök. (Mégsem kezdhetik Jakabbal vagy Tordai Bencével.) Így aztán a hagyományainkat is elfelejtette, pont, ahogy a szellemi bérgyilkosok szeretik, fene a gusztusukat.

Már amennyiben Ady öröksége a hagyományaink közé tartozik. Ez persze nem egyértelmű, amióta lovagkereszttel tüntették ki és a Nemzeti Alaptantervvel való bütyköléssel bízták meg Takaró Mihály irodalomtörténészt, aki szerint a Nyugat -Ady és társai folyóirata- nem más, mint jelentéktelen zsidó lapocska.

De Takaró ide vagy oda, Kövér mégiscsak olvasta Adyt. Híres metaforájára, a »Kompországra« még halványan emlékszik is. (A szellemi bérgyilkosok eszerint félmunkát végeztek.) Csak épp arra nem, mit jelent. Ady 1905-ben az »Ismeretlen Corvin-kódex margójára«c. írásában a magyarság tragédiájának tartja, hogy Kompország vagyunk, amely »legképességesebb álmaiban is csak mászkált két part között Kelettől Nyugatig, de szívesebben vissza«. Képtelen végleg kikötni az európai, nyugati parton, ahol a szabad gondolkodás terem. Így aztán amikor éppen visszafelé, Keletre hajózunk, »akinek a homlokán ott vigyázatlankodik a Gondolat, az elveszett«.

Kövér szerint viszont Kompországnak lenni remek dolog. Szó se róla, kissé átírta Adyt. Nem tehet róla, ha egyszer a transzhumanista akárkik megfosztották a hagyományainktól. Szerinte a Kompország azt jelenti, hogy hidat képezünk Kelet és Nyugat -gondolom, most éppen Putyin és a NATO- között, és ez így is kell, hogy maradjon. Éljen Kompország, Adyt egye meg a fene. Ha már képes volt jövőbe látóan jóelőre lehazugozni a derék házelnököt: »Miért hazudjátok, hogy a komp híd?!«”

Nyitókép: Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. augusztus 21. 21:36
"Mégis igaza van ennek a Kövérnek" Kövér: A rendőrállamban a rendőr fizetése magasabb a tanárénál, a jogállamban fordítva. "Kövér László 33 évvel ezelőtt megjósolta azt, ami napjainkban történik... Így egy kezdő rendőrtiszt bruttó 500 ezret, egy tiszthelyettes 390-et, egy tanár 312-t keres." https://mandiner.hu/cikk/20220717_kover_33_evvel_ezelott_megjosolta
Ízirájder
2022. augusztus 21. 08:38
Milyen "nyugatos " lett a vén komcsi picsa. Pedig néhány évtizede még a rothadó nyugati imperializmus ellen harcolt.
states
2022. augusztus 21. 07:43
Az egyszázalékos szocik ősanyja, régészeti lelete.
Lajoss
2022. augusztus 20. 23:40
A köteles Lacit nem szabad komolyan venni..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!