Erdély fizethet Orbán fajelméletéért

2022. augusztus 04. 06:44

A román sajtó a magyar támogatások kedvezményezettjeit kezdte firtatni.

2022. augusztus 04. 06:44
null
Gál Mária
Népszava

„Határolódjon el az RMDSZ Orbán Viktor beszédétől vagy lépjen ki a bukaresti kormányból, követelik egyre többen Romániában. A román sajtó a magyar támogatások kedvezményezettjeit kezdte firtatni. A magyar kormányfő tusnádfürdői beszéde elhangzása, július 23-a óta lázban tartja a román politikát és sajtót, uralja a hírtelevíziók vitaműsorait. Nem véletlenül. A magyar miniszterelnök a szomszédos ország területét használta döbbenetes, rasszista fajelméleti fejtegetéseihez, Európa és Nyugat ellenes, Putyin háborúját mosdató érveléséhez. Mindehhez asszisztált a román kormány egyik pártja, az RMDSZ több magasrangú tisztségviselője, köztük a miniszterelnök-helyettes és mindhárom rmdszes miniszter.

Bár a koalíciós pártelnökök és maga a kormányfő is külön-külön bírálták Orbán beszédét valamint Kelemen Hunor állásfoglalását, a tusványosi szabadegyetem óta még nem került sor koalíciós egyeztetésre. A koalíciós partnerek eddig nem kérték az RMDSZ kilépését a kormányból, Klaus Johannis államfő is csak arra szólította fel a magyar érdekképviseletet, hogy tisztázza az álláspontját a magyar kormányfő szerinte fajelméletre épülő kijelentéseiről, de kisebb pártok és több román véleményvezér egyértelműen azt az álláspontot képviseli, hogy az RMDSZ-nek távoznia kell  a kormányból, Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettesnek pedig becsületbeli kötelessége lenne a lemondás.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. augusztus 04. 23:26
Komcsi időkben kötelező volt olvasni a nép szaahráát. Azóta is mikor meglátom ,érzem az orrfacsaró bűzt. Most is.
zuriktodor
2022. augusztus 04. 15:36
Gratulálok hozzá. Ahelyett, hogy örülnének a pénznek, ami az országukba érkezik.
korodi
2022. augusztus 04. 15:34
Vicces, hogy senki fel nem teszi a kérdést, hogy mi az apja rongybatekert fszának kellett ezt hülye, kiforgatható, szétszedhető, totál rosszul időzített beszédbe belekeveredni a trottyosnak?
dodek01
2022. augusztus 04. 15:29
Legalább elválik, a szar a húgytól !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!