Kétpárti ellenzéki verseny körvonalazódik

2022. augusztus 13. 20:23

Új korszak rajzolódik ki, amelyben a DK és a Momentum megnyilvánulásait érdemes fokozottan figyelnünk és értékelnünk.

2022. augusztus 13. 20:23
null
Csizmadia Ervin
HVG

„Az áprilisi gyötrelmes választási fiaskó óta épp elég idő telt el ahhoz, hogy megpróbálkozzunk értékelni a hazai ellenzéket. Az első, amit megállapíthatunk, hogy az ellenzéki térfélen (s nem csak a nyár miatt) csend van, vagy ha támad is olykor némi zaj, annak nincs különösebb, a politika egészére kiható jelentősége. Ez mind igaz, mégsem célszerű megelégednünk azzal a közhellyel, hogy az ellenzék berkeiben nem történik semmi.

Rögzítsük: egy tekintetben nagyon is sok történt a választások óta. Ez pedig az, hogy a tavaly ősztől idén áprilisig csúcsra járatott összefogás-modell tökéletesen kifulladt, és egyetlen ellenzéki párt sem foglalkozik tovább vele. Néha persze elhangzanak olyan mondatok, hogy »az Orbán-rendszerrel szemben csak az összehangolt cselekvés segíthet«, vagy: »vonuljunk ki a parlamentből és az orbáni politika egész világából«, de az ilyesféle mondatok légüres térbe kerülnek, és ott kavarognak.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. augusztus 21. 04:57
Majd a NéPáMo összeáll a MiMaMo-val meg a MoMaMo-val oszt akkor annyi a MoMo-nak meg a DobrevKlán-nak. Ez egyszerűen csodás.
Robertoo
2022. augusztus 14. 22:08
" ... érdemes fokozottan figyelnünk és értékelnünk." Mit? Miért?
luisbathhelena
2022. augusztus 14. 10:22
A Nyugat zsoldosai amerikai mintára mindkét oldalra tettek tétet. Hátha... . A momora már jóval kevesebbet mivel luzerek vezettek és vezetik.
sheu
2022. augusztus 14. 10:19
"Kétpárti ellenzéki verseny körvonalazódik" Versenyeznek, hogy melyik lesz az új neobolsevista párt, de max. egymással, mert a hatalom közelébe soha többé nem kerülnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!