Élhetőbbé tesszük Budapestet

2022. augusztus 01. 10:33

Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán.

2022. augusztus 01. 10:33
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Elkészült az Október huszonharmadika utca és az Irinyi József utca felújítása, ezáltal létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán.

21 ezer négyzetméteren teljesen átépült az útpálya, továbbá megújult a járda és a vízvezeték is, erősített aszfaltburkolatot kaptak a buszmegállók és forgalomfigyelő kamerákat telepítettek több helyen. A projekt teljes nettó költsége 770 522 831 forint, amit a Fővárosi Önkormányzat finanszírozott.

Élhetőbbé tesszük Budapestet: a nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkák, azaz Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítása mellett idén tavaszra a Göncöl utcában, a Rákos-patak és a Kámfor utca között teljesen megújult a mintegy 1,4 kilométer hosszú útszakasz. Tavaly elkészült a rákospalotai Deák utca, az újbudai Péterhegyi út és az újpesti Rózsa utca rekonstrukciója. Az útfelújítási program további eleme a zuglói Vezér utca és a terézvárosi Podmaniczky utca rekonstrukciója, továbbá az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti szakaszának, illetve a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve. A BKK – Budapesti Közlekedési Központ eredményes közbeszerzési eljárást folytatott le két további út korszerűsítésére, így a szerződéskötési moratórium letelte után idén indulhat a budafoki körforgalom- és kerékpárút-építés, valamint az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása is. A Budapest Közút kivitelezésében júniusban elkészült a Hungária körút felújítása a Hős utca és a Salgótarjáni utca között. Jelenleg a Mogyoródi út Nagy Lajos király út és Hungária körút közötti szakasza újul meg október végéig.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. augusztus 02. 23:27
Na! Talált még öt liter festéket. Így már jut méhlegelőre, meg bogárlaktanyára is. Ez ám a nagyívű városfejlesztés. Bravo!
tollas60
2022. augusztus 02. 18:35
Ez m az elmúlt három évben ennek a megélhetési bűnözőnek nem sikerült.
tollas60
2022. augusztus 02. 18:31
Ez az elmúlt három évben ennek w m
masikhozzaszolo
2022. augusztus 02. 11:15
Az utolsó gondolat akkor ötlött a fejébe, az agyrágóbogár és a agyevő fonalféreg sugallatára, és azok távozása előtt, hogy ezeknek sima utat biztosítson az összes budapesti balos szavazó elérésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!