Nagy győzelem egyik oldalon sem várható

2022. augusztus 14. 12:49

De ha az oroszok sarokba szorulnak, van nukleáris opció.

2022. augusztus 14. 12:49
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Reális. Nagy győzelem egyik oldalon sem várható. De ha az oroszok sarokba szorulnak, van nukleáris opció – a britek szerint is.”

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. augusztus 14. 20:54
"De ha az oroszok sarokba szorulnak, van nukleáris opció." Oroszország már így is vagy két évtizednyi gazdasági fejlődést áldozott be. Ha nukleáris fegyvert be be stratégiai szempontból Ukrajnából, akkor még inkább elvágja magát a Nyugattól. Magyarán, egyáltalán nem biztos, hogy a szankciók jó része fel lesz oldva a Nyugat részéről a közvetlenül a háború után. Kínától viszont nem fogja megkapni a csúcstechnológiát, másrészt tőkére is korlátozottan számíthat Kínától. Kína persze építhet infrastruktúrát az oroszoknak, mint máshol a világban, de ezt azért teszi, hogy pl. az orosz gáz és a kőolaj könnyebben lejuthasson Kínába, és nem azért, hogy Oroszország, egy szomszédos hatalmat jelentősen erősítsen. És fennmaradó szankciók esetén a kínai cégek is csak korlátozottan fognak visszatérni Oroszországba.
toyoda
2022. augusztus 14. 19:12
Jól van már Attila, nem kell a rizsa! Az oroszok elfoglalták Ukrajna 20%-át, a hires nyugati precíz fegyferek szart se érnek, mert nem erre találták ki. Nem kell mindig magyarázni, hogy milyen frankók vagyunk. (néha a mennyiség az minőség).
LancelotDuLac
2022. augusztus 14. 18:48
Lesz még Kijev orosz főváros xDDDDDD
..--..
2022. augusztus 14. 17:57
-zsoltkom- Ha katonai elemző valaki... vagy mi, nem illik minden lehetséges történést egyforma lehetőségnek ábrázolni. Ugyanis ehhez nem kell szakértelem. Nincs két egyforma erő, egyforma lehetőség... állítom. Valami felé... még elméletben is el kell vinni a hangsúlyt. Ezt úgy lehetne, hogy százalékarányokat állapítanak meg egy-egy feltételezéshez, de felvállalt adatok sorrendbe állításával és gondolkodás mentén. Éppen most sem lehet nyomon követni Demkót, hogy miből következik, amit állít. Mit jelenthet a sarokba szorulás? (Még egy Oroszországot ért atomtöltet sem garancia a hasonló válaszlépéshez, ha már a vakvilágba esélylatolgatás.). Ez nem a kommentoldalnak szóló kérdés... csak mondom, hogy valami fogalomtisztázás kellene egy szakszerű elemzéshez. Vallja be Demkó, hogy túl nő rajta ez a feladat. Én meg mindig elfelejtem, hogy Demkó az Demkó és elkezdem olvasni a "szakértését", hogy hátha olvassa legalább a kommenteket és tanul belőlük. Kellene valami pavlovi reflex, hogy el lehessen kerülnöm ezt a Demkóban csalódást. És akkor jön a desszert... A Mandiner felhívja a figyelmet, hogy "Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el."... mintha ott több minden lenne leírva. A lánckattintatósok és félinformációk országa... de sokan szeretnek munka nélkül meggazdagodni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!