Nemzeti tulajdonba kerül a Vodafone Magyarország

2022. augusztus 23. 11:26

A 2010 utáni kormányoknak mindig is kitüntetett céljuk volt, hogy a nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban a magyar tulajdon arányát erőteljesen növeljék.

2022. augusztus 23. 11:26
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„A 2010 utáni kormányoknak mindig is kitüntetett céljuk volt, hogy a nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban a magyar tulajdon arányát erőteljesen növeljék és lehetőség szerint többségi szintre emeljék.

Ez a kormányzati cél a bank-, az energia- és a médiaszektorban már teljesült, most lehetőség mutatkozik arra, hogy a távközlési piacon is komoly szereplővé lépjen elő egy magyar vállalat.

A Vodafone Magyarország megvásárlásával a hazai távközlési szektorban egy olyan nemzeti tulajdonú, a piacon vezető szerepet vállaló cég jön létre, amely a 21. századi digitális kihívásoknak is megfelelve hozzájárulhat az ország versenyképességének javításához, egyben kimagasló, minőségi szolgáltatást nyújtson a közel négymillió lakossági és vállalati ügyfele számára.”

Nyitókép: Orbán Balázs Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fado
2022. augusztus 24. 18:56
Kelet-Közép- és Nyugat-Európában is számos példát látni erre, az államok részvétele a távközlésben az infrastrukturális beruházásoknak is jót tehet. Az állami tulajdon – akár többségi, ellenőrző tulajdon – nem ritka a határokon átnyúlóan működő európai távközlési csoportok körében – írja a Világgazdaság. A cikkben kifejtik: Németországban a Deutsche Telekom AG esetében a szövetségi kormány 14,5 százalékos részesedéssel rendelkezik közvetlenül, és további 17,4 százalékkal a KfW állami bankon keresztül, a tulajdonrésze pedig összesen 31,9 százalék. A Telekom Austria egy osztrák állami holding 28,42 százalékos résztulajdonában van, míg a Telenorban a norvég állam rendelkezik 54 százalékos tulajdonnal. A francia államnak 23 százaléka van az Orange telekom szolgáltatóban. A belga állam 53,51 százalékban tulajdonolja a Proximus mobil- és internetszolgáltató céget. Hasonló a helyzet Svájcban és Svédországban is. A Swisscom AG-ban 51 százalékos az állami hányad, míg a svéd Telia cégben 39,5 százalékos. A norvégok sem mondtak le teljesen a telenoros érdekeltségről: 54 százalékos a részesedése a kormánynak a vállalatban, a finnek pedig valamivel több mint 10 százalékot tudnak felmutatni az Elisa Oyl cégben.
ohassa
2022. augusztus 24. 14:40
fideszoligarcha-tulajdonba kerül, nem nemzeti tulajdonba az orbán famíliába
kolozsv
2022. augusztus 24. 08:52
Nem lehetne pontosabban? 50% alatt marad a magyar állam tulajdonrésze.
Akitlosz
2022. augusztus 23. 21:07
Amikor elkezdődött ez a mobiltelefonozás korszak, akkor legeslegelőször Vodafone ügyfél voltam. Aztán többet már nem, s ez így is marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!