Valóság nagybácsi visszatér

2022. július 12. 07:51

Egyre többen látják, hogy a szankciók jobban fájnak Európának, mint az oroszoknak.

2022. július 12. 07:51
null
Faggyas Sándor
Magyar Nemzet

„Miközben több uniós ország – a már eldöntött olajembargón túlmenően – továbbra is ész nélkül követeli az orosz gáz embargóját, Magyarország ezt határozottan és következetesen elutasítja. Mint Orbán Viktor többször kijelentette, a gázembargó még csak nem is tárgyalási alap (ebben egyébként mások mellett például az osztrák kancellár és a belga kormányfő is egyetért vele), mert ezzel – és egyébként az egész szankciós politikával – nem az oroszoknak ártanánk, hanem saját magunknak. Nem is kicsit!

A helyzet ugyanis az, amiről a német kancellár már négy hónapja is beszélt, de akkor a német Zöldek vezetői még más állásponton voltak. Néhány nappal ezelőtt azonban Habeck alkancellár, egyben gazdasági miniszter, a Zöldek társelnöke is összefuthatott Valóság nagybácsival, mert nyilvánosan könyörögni kezdett a kanadai kormánynak, hogy adják vissza az Oroszország elleni szankciók hatálya alá eső, kritikus turbinákat. Szerinte a létfontosságú berendezések leszállítása esetén Putyin elnöknek nem lenne hivatkozási alapja arra, hogy ne indítsa újra a gázszállítást, amitől egyre többen tartanak.

Tehát Habeck kénytelen-kelletlen elismerte, hogy az általa is erőltetett uniós szankciók nem fájnak jobban Oroszországnak és Putyinnak, mint a német gazdaságnak – ellenkezőleg! Azt mondta: »Szükségünk van az Északi Áramlat 1 kapacitására ahhoz, hogy feltöltsük a tárolóinkat.« Egyébként a kérdéses turbinákat a Siemens építette, és javításra küldték Montrealba, de Justin Trudeau liberális miniszterelnök kormánya az orosz olaj- és gáziparral szemben bejelentett szankciók miatt nem kívánta visszaadni azokat Oroszországnak. A hosszas könyörgés kegyes meghallgatásra talált: Kanada természeti erőforrásokért felelős minisztere a hétvégén közölte, hogy visszaküldik Németországnak a megjavított turbinákat, ezzel is támogatva Európa képességét arra, hogy megbízható és megfizethető energiához jusson. Nesze neked oroszellenes szankciók!”

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2022. július 12. 17:59
A németek egyrészt le akarnak válni az orosz gázról, másrészt aggódnak, hogy nem tudják feltölteni a tározókat. Putyin pedig nem akkor fogja leállítani a gázszállítást, amikor az Németországnak megfelel.
Lajoss
2022. július 12. 16:34
magyarnemzet.ru
budapesti
2022. július 12. 16:26
Ezt a képet...
Papalimapapa
2022. július 12. 11:17
Képmutató csürhe! Az Európai Únió vezető testületeiben alkalmatlan figurák tucatjai ülnek. Bangóné, Kunhalmi, Jakab, Arató, Tordai, Szabó, Vadai kaliberü, intellektuálisan értékelhetetlen, liberálbolsevik megélhetési politikusok, akiket a birodalmi arrogancián kívül csak az önimádatuk hajt. Ez az európai együttműködés totális csődjének oka. Konrad Adenauer és Helmut Kohl forog a sírjában. Érik a HUXIT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!