Az ukrán elnök leváltja nagyköveteit, köztük a budapestit

2022. július 11. 06:19

Lehetséges, hogy néhány héten belül el lehet érni a tűzszünetet?

2022. július 11. 06:19
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Az ukrán elnök leváltotta négy nagykövetét, köztük a budapestit. Tudni kell, hogy a nagykövet soha nem a saját álláspontját képviseli, hanem kötelezően a kormányáét. A négy kekeckedő nagykövet eddig pontosan azt tette. Ha visszahívják őket, ez azt jelenti, hogy az ukrán külpolitika változik. Eddig a tény. Innen a spekuláció: merre változik és miért? Lehetséges volna, hogy az ukrán vezetés megkezdte a tapogatózást az oroszokkal kötendő kompromisszum felé, és ehhez kezdett új szövetségi rendszert építeni? Lehetséges, hogy a németek nem akarnak orosz gáz nélkül nekimenni a télnek, ezért a kompromisszum felé szorítják az ukránokat?

Még merészebb spekuláció: lehetséges, hogy az ukrán tengeri kijárat – Odessza – az alku sarokpontja? Lehetséges, hogy néhány héten belül el lehet érni a tűzszünetet, ami az orosz hódítások de facto tudomásul vételét jelentené? Frissítés: hat dél-ázsiai nagykövetet is visszahívtak, köztük az indiait. Ehhez érdemes számításba venni, hogy India mondjuk így sajátos, de korántsem alárendelt szerepet játszik a konfliktusban.”

Fotó: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. július 11. 15:09
Tőlünk kérdezi? Akkor szerintem nem. A nagykövetek cseréje nem tűzszünetelérésre utal, hanem arra, hogy az elnök elégedetlen a lejmolási teljesítményükkel. Udvariasabb kéregetők sikeresebbek lennének, mint a követelődzők, sértegetők.
brekker
2022. július 11. 14:59
Megfejtettem a sakktáblát: Putyin lemond egészségügyi okokra hivatkozva, Medvegyev lesz az új főnök, és béke lesz őszre.
brekker
2022. július 11. 13:29
Ha augusztus 20-ig béke lesz, vagy akár fegyverszünet, és megnyílnak az olaj és gázcsapok, akkor egy zseni volt, aki kitalálta, hogy Európa legnagyobb tűzijátékával ünnepeljük az államalapítást. De erre akkor rá kell dolgozni, "kommunikálni", Európa szerte, hogy ezért van, hallod hülye Rogán!
istvánkeve
2022. július 11. 12:50
Ennek a remek szinésznek ez a tragédia a legnagyobb alakítása, ami még Holywood aranykorát is túlszárnyalja. Ennyi vérben még Shakes- peare tragédiákban sem lehetett fürdeni. Ez az ember kiirtaná az ukrán férfiakat is, ha ezek hagynák ezt sokáig. Közeledik az utolsó felvonás s a hös bukása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!