Így van, ne is kelljen az egyetemistáknak nyelvvizsga

2022. július 29. 10:09

Ha a külföldi versenyszférában valaki akar a magyaroktól valamit, majd megtanul magyarul.

2022. július 29. 10:09
null
Tibi atya
Facebook

„Így van, ne is kelljen az egyetemistáknak nyelvvizsga. Ha a külföldi versenyszférában valaki akar a magyaroktól valamit, majd megtanul magyarul.

Aki nem hajlandó ezt a gyönyörű, de kurva nehéz nyelvet elsajátítani, az annyit is ér. Dicsértessék!”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Danaida
2022. július 29. 20:10
Egyébként egy nyelvvizsga bizonyítvány még nem jelent igazi tudást, sajnos. Tisztelet a kivételeknek.
Kormánypárti1
2022. július 29. 17:48
Megint be vagy baszva vén fasz! Az hogy nem kell nyelvvizsga, az nem jelenti azt hogy tiltva van, tudod? Aki úgy gondolja, olyan ambíciói vannak, hogy külföldiekkel akar együttműködni, az majd megcsinálja, aki meg nem az nem. Vannak olyan cégek is, ahol semmi szükség nincs az idegen nyelv tudásra és vannak akiknek az tökéletesen megfelel. Nem kell más országoknak nyakló nélkül szakembereket képeznünk magyar adóforintokból!
Akitlosz
2022. július 29. 15:03
"Ha a külföldi versenyszférában valaki akar a magyaroktól valamit, majd megtanul magyarul." A versenyszférában hol? Magyarországon? Akkor igen. Nem nagyon van nagyobb hülyeség annál, mint amikor egy cégnél, ahol az égvilágon senki sem angol (anyanyelvű), angol nyelven működnek. A hatékonyság rovására megy ugyanis, ha a dolgozók nem használhatják az anyanyelvüket. Hogyan működnek a jobb német cégek Magyarországon? Hát németül ÉS magyarul. A bumburnyák angol nyelv semmihez nem kell. S ez így helyes. Ha japánokkal kell tárgyalni, akkor fogadnak egy japán-német tolmácsot és meg van oldva. Még a politikusok is így csinálják, úgyhogy ez a helyes módszer.
Tisza009
2022. július 29. 14:13
Magyarul, úgy lesz valaki diplomás, hogy valamikor letett egy angol középfokú érettségit, ami papíron B1 szint, de az is 5 éve volt, egy szóra sem emlékszik. Rendben, legyen így. De akkor minek két idegen nyelvet tanulni a közoktatásban, a másodikat gimitől max A2 szintre hozva, ami a nullával egyenlő, mivel a középiskolai nyelvoktatás is maga egy hatalmas nulla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!