Az ötödik hadoszlop

2022. július 05. 20:20

Huszadik századi történelmünk tele volt rejtett csoportocskákkal – Galilei kör, Szabó Ervin és Lukács György hívei, Jászi Oszkár és a szabadkőműves páholyok bomlasztó tevékenysége.

2022. július 05. 20:20
Stefka István
Stefka István
Pesti Srácok.hu

„Ismert fogalom, még az 1936-os spanyol polgárháborúból származik – Ernst Hemingway, híres amerikai író tette közismertté. A Szovjetunió által szervezett nemzetközi brigádok a szélsőbalos spanyol szocialistákkal, kommunistákkal karöltve fel akarták számolni a spanyol nemzetet, az ősi hagyományokat és ott is egy bolsevik típusú diktatúrát akartak létrehozni.

Ebben komoly szerepet játszott a hazájukért küzdő nacionalista polgárok, parasztok közé beépülő rejtett csoport, amelynek célja nemzetük kiárusítása, aláásása. Furcsa módon eredetileg egy spanyol nacionalista tábornok az ostromlott Madridban lévő saját szimpatizálásra használta először a kifejezést és tőle vette át a baloldali propaganda.

Az ötödik hadoszlop tehát titokban szimpatizált a spanyol többségi társadalom ellenségeivel, képes volt szabotázsakciókat is végrehajtani, nem riadt vissza a kémkedéstől, a rémhírterjesztéstől sem. A Franco-féle nacionalizmus a tömegek támogatásával megakadályozta, hogy Spanyolországban kommunizmus legyen, és azt is, hogy részt vegyenek a második világháborúban.

Sajnos nekünk sem ismeretlen az ötödik hadoszlop. Huszadik századi történelmünk tele volt rejtett csoportocskákkal – Galilei kör, Szabó Ervin és Lukács György hívei, Jászi Oszkár és a szabadkőműves páholyok bomlasztó tevékenysége, nem beszélve a »spanyolosokról«, Rajk László, Gerő Ernő, Zalka Máté (Frankl Béla), Tömpe András… virtigli bolsik –, akiknek célja volt, hogy megbukjon a kiegyezéskori történelmi Magyarország. Az, hogy szétszórják a magyarságot, és miközben szították a nemzetiségeket a magyarok ellen, sunyin a hatalom megszerzésén dolgoztak, munkájuk végeredménye lett a Véres Kommün.

Az 1919-es Tanácsköztársaság is kitermelte a maga ötödik hadoszlopát, így Károlyi Mihályt, Kun Bélát, Jászi Oszkárt, Lukács Györgyöt, Pogány Józsefet, Szamuely Tibort, Bőhm Vilmost, Vágó Bélát…, akik életük végéig mind-mind áskálódtak külföldön Magyarország ellen és komoly kárt okoztak hazánknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NDAP1945
2022. július 06. 20:49
A zsidó Stefka már csak tudja. Amúgy igaza van a többieknek, ezek mind zsidók voltak, azért a tőrdöfés elméletben van egy kis igazság be kell vallani, tanácsköztársaság vezetői kizárólag zsidók voltak
Lajoss
2022. július 06. 12:59
Stefka et.a belügyi tudósító..Bruhaha..
Illieral
2022. július 06. 08:12
Vén zsidó komcsi csúfolja meg az igazi pesti srácok emlékét. Elmebaj a köbön.
Gyzoltan
2022. július 06. 07:19
A név-szerint felsoroltak közt ki nem volt zsidó? Ezt Stefka biztosan tudja, mert ezt a zsidók tudják egymásról.., csak a magyarság elől dugjátok gondosan, hiszitek, hogy a báránybőr, a Jákob hamis, hazug báránybőre mindent elfed, eltakar! Gondosan és sikeresen meneteltek, mentetettétek át magatokat generációról generációra, az ezer évek alatt mit sem változva! A hatalom birtokában, a hatalmat bitorolva ti hirdetitek, a nektek megfelelő, hamis igét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!