Az a nünükéje egy ideje az Európai Bizottságnak, hogy mindent központosítani kell Európában

2022. július 22. 09:17

Azt hinné az ember, hogy Ursula és a ruhaszellőztető erről egyeztetett a tagállamok képviselőivel.

2022. július 22. 09:17
null
Németh Balázs
Németh Balázs
Facebook

„Az a nünükéje egy ideje az Európai Bizottságnak, hogy mindent központosítani kell Európában, mert a brüsszeli szakik jobban tudják mit kell tenni, mint a tagállamok.

Szerdán kiállt a kamerák elé a bizottsági elnök (magunk között hívjuk Ursulának) valamint az egyik alelnök (nagy kedvencünk, a ruhaszellőztető Timmermans), és azt mondták, hogy 15 százalékkal csökkenteniük kell a tagállamoknak a gázfogyasztást ősszel és télen. Mert csak!

Gondolná az ember, hogy erről egyeztettek a tagállamok képviselőivel, mégiscsak 27 önálló ország alkotja az EU-t és nem Brüsszel jelenti Európát.

Aztán kiderül, hogy egy frászt egyeztettek! Nem sokkal a bejelentés után a francia(!), az olasz(!), a spanyol(!), a portugál, a görög, a máltai és a ciprusi kormány is jelezte már, hogy a 15 százalékos visszafogás nekik nem OK, mert gáz és áram nélkül marad a lakosság. A magyar kormány pedig várja a részleteket írásos formában, és majd utána reagál.

Jól előkészítette ezt a döntést is Ursula + a ruhaszellőztető…”

Nyitókép: Németh Balázs Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2022. július 22. 19:02
Ráadásul megerősített többséggel lehet csak lefújni ezt a tervet. Vétózni sem lehet. Magyarul a fejünk felett eldöntik és elveszik a gázunkat. Ez nem unió, hanem diktatúra! Szerintem indítványozzuk a bizottság feloszlatását.
Polgári attitűd
2022. július 22. 16:11
Ja, és a Bizottság feladata az EU mint egész érdekeinek a védelme. Az Európai Tanácsban a miniszterelnökök pedig a saját országuk érdekeit védik. És ők az erősebbek.
Polgári attitűd
2022. július 22. 16:00
"Az a nünükéje egy ideje az Európai Bizottságnak, hogy mindent központosítani kell Európában." A magyar kormánynak ugyanez a nünükéje Magyarországon. "Gondolná az ember, hogy erről egyeztettek a tagállamok képviselőivel, mégiscsak 27 önálló ország alkotja az EU-t és nem Brüsszel jelenti Európát." Várjál, honnan is ismerős ez? Ja, megvan: gondolná az ember, hogy a kata nyár közepi megszüntetéséről egyeztettek a katások képviselőivel (kamara, hahaha), mégiscsak 450.000 kisvállalkozót érint.
csulak
2022. július 22. 15:16
a bruszelitak terve a tejhatalom a tagallamok felett !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!