Dacian Cioloș minipártja felébredt a szendergésből és rögtön kifakadt, mint egy gennyzacskó

2022. július 28. 17:01

Borítékolni lehetett: amint Orbán Viktor kihúzza a lábát Tusnádfürdőről, előbújnak a román politikusok.

2022. július 28. 17:01
null
Jean St'ay
Főtér

„Borítékolni lehetett: amint Orbán Viktor kihúzza a lábát Tusnádfürdőről, előbújnak a román politikusok, megmondók, mindenféle népek és… mondják a magukét. Nos, megtörtént. Voltak olyanok, akik az ilyen esetben szabványnak számító szöveget tolták: menjen haza Orbán és ott mondja a putyinista dumáját!

Aztán voltak olyanok (például a román külügyér), akik a tőle megszokott diplomatamtammal hozakodtak elő, amit nem hogy az ország népe, de még a saját munkatársaik is ásítozva olvastak, ha egyáltalán. Persze, voltak olyanok is, akik a pavlovi reflexre emlékeztető putyinistázást, rasszistázást, nácizást félretéve igyekeztek elgondolkodni azon, amit Orbán Tusványoson mondott. Lásd itt vagy itt.

És végül előbújtak a sikoltva hörgő, hörögve sikoltozó »européerek« is, például Eckstein-Kovács Péter (akit nem ezért kedvelek) vagy az ex-vátrás, ex-miniszterelnök, ex-USR-elnök Dacian Cioloș újdons(z)ült brüsszelopata minipártja, a Reper. Ez a pártocska tényleg úgy kifakadt a tusványosi beszéd után három nappal, mint egy gennyzacskó.

Az EU-glóriás csipetcsapat azzal indít, hogy követeli Kelemen Hunortól, azonnal foglaljon állást Orbán Viktor rasszista kijelentéseivel kapcsolatban. De tovább is van: a maroknyi brüsszelita azt is követeli, álljon ki Hunor úr (a Repernél sem ismerik a magyar személynevek helyesírását) a nép elé és magyarázza el, miért közeledik ő és pártja oly nagy mértékben a budapesti rezsimhez. (Ugye, akár példát is vehetne Hunor úr a Reperről, amely csak lózungok szintjén, vagy épp úgy se közeledik a határon túli román közösségekhez.) Aztán jön az unalomig ismert felszólítás, hogy Hunor úr, tessék azonnal elhatárolódni a politikai haver (így nevezi a Reper Magyarország miniszterelnökét) felelőtlen kijelentéseitől.

Na de van itt érdekesebb mondat is: a nyugati fény harcosai kerek perec kijelentik, hogy Hunor úr magyarázattal tartozik politikai döntéseiért, mégpedig a román, a magyar, az európai, na és most tessék megfogózni, az ukrán állampolgárok felé. (Elképzelem egy pillanatra, hogy Európa népe körmét rágva várja Hunor úr magyarázatát.)

Aztán a törpepárt egy elegáns tollfordulással lemond a követelésről, felszólításról és olyat állásfoglal, hogy a töve a Mariana-árkot súrolja: felháborító, hogy egy román politikus (Hunor úr), aki az ország miniszterelnök-helyettese, Orbán Viktor haverja és támogatója legyen. Merthogy nevezett Orbán Viktor egy putyinista, rasszista, xenofób és euroszabotőr! (Most azt képzelem el kicsit, hogy simogatták Cioloș úr fejét ezért a mondatért a brüsszeli nagyvadak. Szépen, hosszan.)”

A teljes írást ide kattintva olvashatja el!

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2022. július 30. 17:40
Bátor, szókimondó, jó cikk. Gratulálok a szerzőnek.
Imre Debrecen
2022. július 28. 19:48
Nincs különbség, a román politikusok és a magyarországi libsi-bolsi politikusok, Orbán ellenes és magyarellenes kirohanásai között! Ők az internacionalizmus szószólói....
amca
2022. július 28. 18:42
Ez a Román RONCSmentum. Vagy a román ROMmentum.
Google
2022. július 28. 18:36
Ez a szörnyülködésük, hogy milyen rossz emberek is vannak - jelen esetben Orbánra és Hunor úrra gondoljunk- ez a legmegmosolyogtatóbb. Ahogy a saját vállukat veregetik, hogy nem, ők soha ilyet nem tennének, mikor tudva-tudjuk, hallva-halljuk a diskurzusaikat, érezzük a rosszindulatukat, látjuk a nagy igyekezetet, ahogyan a gazdáik kedvében akarnak járni. Együtt üvöltenek a farkasokkal a jófiúk, kezüket-lábukat törik, hogy ők is haraphassanak ki egy-egy darabot Orbánból, Hunor úrból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!