Boris biciklije

2022. július 12. 09:38

A hibáinkért, figyelmetlenségünkért minden esetben kőkemény árat fizetünk. 

2022. július 12. 09:38
null
Dobsa István
Vendégszerző

Biztos vagyok abban, hogy valamennyiünk gyerekkorában voltak olyan pillanatok, amikor bringázás közben, a lehetőség hevében elszámoltuk magunkat és hatalmasat estünk. 

Sokszor tudtuk persze, hogy túl gyors a sebesség, hogy nem ideális az útszakasz, vagy hogy éppen nem jól működnek a fékek, de csak azért is belevágtunk. Jobb esetben pár horzsolás, rosszabbakban több napos gyógyulás következett, vagy még ezeknél is magasabb árat fizettünk. 

Az élet valóban nagy tanítómester, egy dolgot igen hamar megtanít nekünk: a hibáinkért, figyelmetlenségünkért minden esetben kőkemény árat fizetünk. 

Egy ilyen szerepbe került Boris Johnson is. Mit sem vetett az út szélén kiabáló táblákra, amik figyelmeztették, hogy lassabban. Nem tudott megállni, noha a nyár elején indított bizalmatlansági szavazás kátyújából még sikeresen kimanőverezett, az elszabaduló rezsiárak, az általános közelégedetlenség hirtelen szembejövő sziklafalját már nem tudta elkerülni. 
 
A bukás után elgondolkodhatunk: lesznek újabb követői, vagy a bölcsebbek még időben meg tudnak majd állni?  

 

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bácskai Bicska
2022. július 12. 17:22
Akárhogy is van, érdekes színfoltja volt a nemzetközi politikának. A Brexit alatt még szimpatizáltam is vele, aztán elfogyott fokozatosan az iránta érzett jóindulatom. A legrosszabb, amit tehetett, az az ukrajnai helyzet brit kezelése volt. Ekkor már kifejezetten haragudtam rá. Pedig ugyanaz volt, aki előtte, pár évvel. Ebből is látszik, különös anyagból vannak gyúrva a politikusok. Mondjuk, pont ezt fölismerve én már nem is csodálkozom semmin. Egykor ezt mondta, tetszett. Aztán mást mond, ami meg már nem. Politikus.
Rodolfo
2022. július 12. 12:18
BoJo eddigi tevékenysége is azt bizonyította hogy ennek az embernek nem való "bicikli", neki a járókeret lenne ideális. BoJo gondolkodás nélkül átgázol mindenen, nem tanul a hibáiból. Egy csörtető, arrogáns, kékvérű, Eton-tenyészet kissé debil példánya ő, aki épp a soron következett. A legnormálisabb talán D. Cameron volt, de a briteknél a lemondás is legalább olyan könnyű mint egy csésze teát elkészíteni és meginni. A baj az, hogy BoJo lesz az utolsó "tiszta" brit(a többi nem túl hiteles), utána egy ideig a Patelek, a Singhek, és a többi indiai/paki veszi át Nagy Britannia miniszterelnökségét a királyi család nagy örömére.
Voltkocsmáros
2022. július 12. 11:13
Itt mindenki hülye?Csak az Üvegtigris jut eszembe ezekről,ja meg a Csupasz pisztoly Drebin hadnagya.Amikor ki megy a mosdóba bekapcsolt mikrofonnal.
theseur
2022. július 12. 10:36
A bukás után elgondolkodhatunk: lesznek újabb követői, vagy a bölcsebbek még időben meg tudnak majd állni? Ha a bölcs = több hagyománytisztelet, akkor igen. Nagy-Britanniában egy elveszett időközi választás lemondásokat szokott eredményezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!