Böjte Csabáról

2022. július 05. 10:06

A jóság néha fölkészületlen a gonoszság erejével való szembenézésre.

2022. július 05. 10:06
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Sok jó ember él a Földön. Köztük sok magyar is akad. De a jók között nagyon kevesen vannak, akik életük során több jót tettek volna bele a világba, mint Böjte Csaba. Ha talán kisebb léptékben is, de Kalkuttai Teréz anyához lehet őt hasonlítani, akiben megvolt az erő megsokszorozni, hatalmassá tenni a jót maga körül. Böjte Csabában is megvan a képesség megsokszorozni a jót, nem egy árván, de ezreken segíteni kitartóan, egész életükre szólóan.

A jóság néha fölkészületlen a gonoszság erejével való szembenézésre. Böjte Csaba elmulasztotta olyan ellenőrző rendszer létrehozását, amely ha nem is kizárja (mert az lehetetlen), de megnehezíti a gonosz beférkőzésének esélyét. A baj megtörtént, a gonosz beférkőzött. Ez az ő felelőssége, súlyos teher, amelyet nehéz lesz hordoznia ezután. De ez a mulasztás semmit, ismétlem, semmit nem von le annak a hatalmas munkának az értékéből, amit eddig végzett.

Kalkuttai Szent Terézt is mind a mai napig vádolják azzal, hogy a közösségében pénzeket hűtlenül kezeltek, betegeket hozzá nem értőn próbáltak gyógyítani. Mégsem lehet kétségünk afelől, hogy Szent II. János Pál pápa és a taizéi Roger Schütz mellett ő a huszadik század három nagy szentjének egyike.”

Kapcsolódó

Harminc évet kapott első fokon a Böjte Csaba-féle gyermekotthon volt nevelője

A vádiratban 36 bűncselekmény szerepel, a legsúlyosabb a többrendbeli nemi erőszak, a volt nevelő ellen 15 fiú vallott. Bővebben!

Ha sárosak lettünk volna, mi is kapunk pár évet a románoktól – Böjte Csaba a Mandinernek

A román hatóságok nagyon alaposan kivizsgálták az ügyet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan láthatóvá váljon, mi történt, mondja lapunknak Böjte Csaba. Az erdélyi ferences szerzetes szomorú az elmúlt napok és egykori nevelőjük aljas cselekedetei miatt, de nem adja fel a küzdelmet. Bővebben!

A vádiratban 36 bűncselekmény szerepel, a legsúlyosabb a többrendbeli nemi erőszak, a volt nevelő ellen 15 fiú vallott. A román hatóságok nagyon alaposan kivizsgálták az ügyet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan láthatóvá váljon, mi történt, mondja lapunknak Böjte Csaba. Az erdélyi ferences szerzetes szomorú az elmúlt napok és egykori nevelőjük aljas cselekedetei miatt, de nem adja fel a küzdelmet.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustinus A.
2022. július 05. 19:51
A modernkori papság teljesen a "szeretetmantra" bűvöletében él. Van sátán, és dolgozik is. Sőt, ő dolgozik csak igazán.
annamanna
2022. július 05. 16:06
"Szent II. János Pál pápa és a taizéi Roger Schütz mellett ő a huszadik század három nagy szentjének egyike.”" Schützről nem hallottam, de a pápa ugyanolyan hamis varázsló, színészkedő mágus volt, mint Böjte. D. Tóth Kriszta nem tévedett nagyot, amikor a temetésén a poklot emlegette. Böjtének sincs üdvössége.
jucidom
2022. július 05. 15:02
Ha egy férfi tizenéves fiúkkal próbálkozott, akkor az miért nem homoszexuálisként említi az elítélők tábora? Pedofil is, de elsősorban homoszexuális, csak azt ciki kimondani- védett állat.
WLaci
2022. július 05. 14:50
Az arcra van írva minden. Ez egy álszent, buta ember arca.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!