A bűnös, rabló gazdaságpolitikának a következménye, hogy összeomlott a forint

2022. július 06. 13:19

Orbánék az elmúlt 12 évben kigúnyolták a gazdaságpolitikai mainstream koncepcióit.

2022. július 06. 13:19
null
Békesi László
Facebook

„A forint árfolyam összeomlásának napjaiban legfőbb ideje, hogy egyértelműen és határozottan Orbán Viktor, Nagy Márton, Matolcsy György, Varga Mihály, valamint strómanjaik, haszonélvezőik, kiszolgálóik, csókosaik, talpnyalóik és gátlástalan, ostoba propagandistáik tudomására hozzuk: akinek az a feladata, hogy vezessen egy országot, tervezze meg, irányítsa és hajtsa végre gazdaságpolitikáját, annak nincs joga kidobni a közgazdasági tankönyveket. Éppen ellenkezőleg - szorgalmas, elmélyült munkával, befogadó elmével kell elsajátítaniuk a közgazdaságtudomány vívmányait, megismerni a gazdasági törvényszerűségeket, a bonyolult, felszínen nem látható gazdasági összefüggéseket. A megszerzett tudás birtokában pedig képesnek kell lenniük arra, hogy felismerjék, kiszámítsák és megtervezzék a gazdaságpolitikai döntések hatásait, következményeit. Csak az így megszerzett tudás és ismertek birtokában vállalkozhatnak egy ország gazdaságpolitikájának irányítására.

Orbánék az elmúlt 12 év nagy részében nem ezt tették. Lényegében korlátlan, ellenőrizetlen politikai hatalom és erőfölény birtokában félredobták a közgazdasági tankönyveket, fittyet hánytak a közgazdasági törvényszerűségeknek, az érvényes szabályoknak. Nagyképűen, agresszívan és ostobán hirdették, hogy határtalan kreativitásukkal és egy vak ló bátorságával új gazdasági modellt alkottak, unortodox intézkedéseikkel, módszereikkel és eszközeikkel szembe mentek az egész világgal, kigúnyolták a gazdaságpolitikai mainstream koncepcióit, eljárásait, alárendelték a gazdaságpolitikát saját önző, harácsoló céljaiknak, hatalmuk megtartásának és megerősítésének.

Ennek a bűnös, rabló gazdaságpolitikának a következménye, hogy összeomlott a forint árfolyama, hogy a tartós, vágtató infláció pusztító következményeit egy egész országnak viselnie kell, hogy felelőtlen költekezésükkel súlyos gazdasági terhet rónak az utánuk következő nemzedékekre, hogy legalább négymillió honfitársunk küzd napi megélhetési gondokkal, hogy a nyugdíjasok többsége a hónap második felében már döntésre kényszerül: vagy a gyógyszereit váltja ki, vagy megveszi a mindennapi betevőjét, fenntartja lakását, a gyermeket nevelő családok többsége nem tudja megfizetni a drága magán iskolákat, így gyermekeiket az a veszély fenyegeti, hogy használható tudás híján tartósan leszakadnak, kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek felnőtt korukba és nyomor lesz a sorsuk.”

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. július 08. 09:35
Pont ugyanezekkel a szavakkal és ugyanezzel a hévvel védte a tudományos marxizmus koncepcióit pár évtizede
Lajoss
2022. július 07. 16:09
..de hol bújkál a Matolcsy?
5m007h 0p3ra70r
2022. július 07. 15:09
"a közgazdaságtudomány vívmányait" Aztakurva! Na ilyet mondok én is: Ez a cikk az írásbeliség netovábbja!
utolsó kisgazda
2022. július 07. 11:41
Bocsánat elfelejtettem Szíjjártó Péter nevét, Őt is az "ugató kutyák" közé sorolták a háttér HATALMASOK:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!