Miért ne lehetne egy rendi vezető homoszexuális?

2022. június 16. 19:56

Markus Fuhrmann szerzetes kifejtette, hogy olyan egyházról álmodik, „amelyben érvényesül a nemek közötti egyenlőség”.

2022. június 16. 19:56
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„A mintegy 300 szerzetesből álló németországi ferences rendtartomány Markus Fuhrmannt választotta új elöljárónak, aki néhány hete nyíltan homoszexuálisnak vallotta magát.

Markus Fuhrmann szerzetes kifejtette, hogy olyan egyházról álmodik, »amelyben érvényesül a nemek közötti egyenlőség, amely egyértelműen a szegények és elnyomottak oldalára áll.«

»Én ezt egy lehetőségként fogom fel, hogy bemutathassuk, hogy mi, egyháziak is sokfélék vagyunk, hogy az egyház (is) queer, és hogy ez Isten akarata, ami megfelel a teremtés sokszínűségének, ezért ez teljesen normális.«

»Ha én magam meleg vagyok, akkor meg akarom mutatni, hogy ez az Egyházban is létező valóság, amellyel kapcsolatban sajnos túl sok az intézményes képmutatás.«”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. június 18. 13:51
Kérem szépen a Mandit, hogy ezt a némbert hanyagolja, ne szemlézze!!!!!!!!
kata56
2022. június 17. 19:26
Most még az hiányzik, hogy minden szerzetes és apáca kiálljon és elmondja hogy ő milyen szexuális beállitottságú... Ha hetero ha egyéb... Amilyen és vagy aljasok...akik ezt vezénylik.. Ferenceseknek el kéne gondolkodniuk..mármint a többinek..
csortu
2022. június 17. 14:23
Tisztelettel jegyezném meg, hogy ha Markus Fuhrmann homoszexuálisként a szerzetesi életet választotta, akkor helyzetét fölismerve a lehető legszorosabban követte a Katolikus Egyház rá vonatkozó tanácsát: "2359 A homoszexuális emberek a tisztaságra kaptak meghívást. Az önuralom erényeivel, melyek nevelik a belső szabadságot, olykor az önzetlen barátság segítségével, imádsággal és szentségi kegyelemmel fokozatosan és kitartóan közeledhetnek és kell is közeledniük a keresztény tökéletességhez." (A Katolikus Egyház Katekizmusa) Lásd itt: https://archiv.katolikus.hu/kek/kek02331.html Azoknak, akiknek hozzám hasonlóan számít, hogy mit mond az Egyház a témában, figyelmébe ajánlanám a 2358-as cikkelyt is.
NTLLK
2022. június 17. 13:20
Ritának minden mindegy... Csak szerepelni akar! De azt bármi áron. Még, kislány! Még! Egyre mulattatóbb vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!