A focisiker ellenére, még tanulhatunk az angoloktól

2022. június 07. 09:11

Az angol királynőt olyan személyi kultusz övezi, amiről Orbán még csak nem is álmodhat.

2022. június 07. 09:11
null
Sebes György
Sebes György
Hírklikk

„Adam Lambert, Brain May és a Queen együttes maradéka, aztán Rod Stewart, Diana Ross, Ed Sheeran és Andrew Lloyd Webber is fellépett az angol királynő platinajubileumát ünneplő londoni koncerten. Négy napig tartott a rendezvény-sorozat, amely minden percében felemelő volt. Eltérően egyébként egy rövidebb budapesti megemlékezéstől.

Csak a futballisták voltak ünneprontók. Igaz, ők nem az ünnepségsorozat keretében léptek pályára Budapesten, de őfelsége bizonyára örült volna, ha győznek. Így viszont az angol labdarúgó válogatott mintegy keretbe foglalta II. Erzsébet uralkodásának hetven évét, hiszen nem sokkal megkoronázása után történelmi vereséget szenvedtek a magyaroktól a Wembleyben (6-3), most pedig újra kikaptak tőlük (1-0).   

Ünnepi hét volt az előző. Az angolok négy napon át a legkülönfélébb programokkal köszöntötték szeretett királynőjüket, aki ezek közül – 96 éve dacára – néhányon legalább pár percig meg is jelent. De még a platinajubileum előtt Budapesten is megemlékeztek egy nevezetes dátumról. Szentmisét is tartottak Orbán Viktor 59. születésnapja tiszteletére. És ha úgy nézzük, néhány nappal később a focisták is hozzájárultak az ünnep fényének emeléséhez, hiszen a vezér kedvenc sportágában arattak történelminek nevezett diadalt. Ami egyébként még a Holdról is látszik – amint azt Magyarország miniszterelnöke igen találóan megjegyezte.”

Nyitókép: Frank Augstein / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. június 07. 18:57
Sebesfélék miatt Magyarországon kimaradt 45 év a demokráciából. Most demokrácia van, a Magyar miniszterelnököt választják-immár sokadszorra- az Angol Királynőt, akit Anglia nagy része tisztel nem választják, uralkodása hatalom nélkül az angol politikai show műsor szerves része.
akiaki
2022. június 07. 18:33
a sebes havonta ír egy cikket, remélem mást nem csinál a kutyájával, ez is elég!
Takagi
2022. június 07. 17:58
Ostobaságokat ír, hasonlítgat össze. Almát a körtével. Azért az Orbánozással mar nem lehet mindent vinni, lejárt lemez. Ne nézzük az embereket tajékozatlan hülyének.
Dunhill67
2022. június 07. 16:59
tipikus libsi semmitmondás....azért ne hasonlítsunk már össze egy népszavazáson négyévente megválasztott kormányfőt egy,csak kihalás miatt "leváltandó" királynőt,egy uralkodó dinasztia tagját :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!